Videreutdanning

Endringsledelse, team og samskaping

Kristiansand

Hvordan håndtere endringsprosesser i organisasjoner?

30 studiepoeng

En kvinne står ved et bord hvor 4 personer jobber sammen

Fakta om programmet

Organisering
Deltid
Oppstart:
Høst 2025
Studieavgift:
59.000

Om studiet

Ønsker du mer kunnskap om hvordan du leder vellykkede endringsprosesser, styrker teamarbeid, og fremmer innovasjon gjennom samskaping med eksterne aktører? 

Kurstilbudet tar utgangspunkt i ytre drivkrefter og hvorfor endring skjer. Hvordan bør organisasjoner håndtere indre faktorer gjennom strukturell og kulturelle endringsprosesser?

Med dette kurstilbudet får du verktøy og kunnskap til å lede og forankre endringsprosesser samt mestre interne teamprosesser og samarbeid med eksterne aktører. 

Hva lærer du?

Emnet kombinerer forskningsbaserte teorier med praktiske eksempler og case.

Sentrale tema er evidensbaserte teorier for hvordan endring kan foretas, ulike perspektiver på ledelse og hvilke ledelsesformer som er best egnet i ulike endringsprosesser. Sentralt er hvordan organisasjoner kan foreta involverende endringsledelse, internt teamarbeid og samskaping med eksterne aktører for økt innovasjon, nytte og verdiskaping.

Etter gjennomført kurs skal du:

  • kunne tolke og anvende kunnskap om ulike perspektiver på organisasjonsendring og hvordan endringsprosesser ledes og forankres
  • kunne reflektere over og forstå de grunnleggende elementer av organisatorisk endring som ytre drivkrefter, innhold og omfang, kontekst og prosess for involverende samskapende endringsledelse
  • forstå og anvende interne teamprosesser samt eksterne og samskapende endringsprosesser
  • ha bred kunnskap om kommunikasjon og strategier for involvering i endringsprosesser
  • ha ferdigheter i å skrive en større prosjektoppgave
  • kunne anvende etisk og ansvarlig endringsledelse i organisasjoner

Oppbygning

Tilbudet gjennomføres med seks fysiske samlinger à to dager fordelt over to semester. Samlingene inkluderer forelesninger, case og gruppediskusjoner. I tillegg kommer nettstøttet undervisning og arbeid med oppgaver mellom samlingene.

Praktisk informasjon

Samlinger og eksamen
Tilbudet gjennomføres over to semester med seks fysiske samlinger fordelt over to semester (høsten 2025 - våren 2026).

Eksamen i emnet er todelt og består av:

  • Prosjektoppgave, individuell eller gruppe (teller 60 %)
  • Todagers individuell hjemmeeksamen (teller 40 %)

Faglig ansvarlig
Faglig ansvarlig og hovedforeleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse, UiA. Kvinen har mer enn 25 års erfaring som kursleder og konsulent innen organisasjon og lederutvikling for privat og offentlig sektor, samt erfaring fra en rekke styreverv i private bedrifter, offentlige selskap, frivillige lag og foreninger. Han har bakgrunn fra Agderforskning, Handelshøyskolen BI og har også vært tilknyttet Universitetet i Tromsø og NTNU. Kvinen er også studieprogramleder for det modulbaserte Lederprogrammet ved Handelshøyskolen Executive.

Studieavgift
I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Videre studier

Tilbudet kan tas som enkeltkurs, eller inngå i Lederprogrammet – en kurspakke for deg som ønsker formell utdanning eller faglig påfyll.

Lederprogrammet passer for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som mangler formalkompetanse, eller som ønsker å bygge din faglige utvikling til en fremtidig grad.

Studieplan

Se hele studieplanen

Søknad og opptak

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse og minst to års arbeidserfaring.

Løpende opptak

Dette kurset har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. MERK at det stenges for søking når kurset er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc.) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: evuopptak@uia.no

Dette sier studentene

  • – Skiller seg ut i mengden

    – Kurset har vært veldig motiverende og engasjerende, mye på grunn av en god foreleser. Jeg har erfaring fra andre kurs, og dette skiller seg ut i mengden, sier Siv Kirsten Dugan Eftestøl.