På masterstudiet i rytmisk musikk får du mulighet til å arbeide med musikk innenfor ulike spesialiseringer.
De utøvende spesialiseringene kvalifiserer for skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren, i tillegg til mer spesialiserte utøveryrker. De er også gode utgangspunkter for en musikerkarriere. Etter endt utdanning har man også tilegnet seg kompetanse som gjør at man kan etablere egen musikkvirksomhet.
Den teoretiske spesialiseringen tilbyr relevant kompetanse for arbeid i musikkorganisasjoner og musikkbedrifter, i medievirksomheter, i plateselskaper og i rettighetsorganisasjoner både nasjonalt og internasjonalt.
Fullført mastergrad kan kvalifisere til å fortsette på ph.d.-nivå, for eksempel ved Fakultet for kunstfag, UiA.
NB. Det vil bli endringer i studieplanen for dette studieprogrammet.
Generelt opptaksgrunnlag for masterprogram framgår av forskrift om krav til mastergrad, fastsatt av Kunnskapsdepartementet. Se utfyllende regler for opptak og informasjon om musikkopptaket.
Opptaksprøve rytmisk: Uke 7.
Utøvende rytmisk musikk: 9306 (søknadsfrist 15. desember)
Elektronisk musikk: 9308 (søknadsfrist 15. desember)
World Music: 9307 (søknadsfrist 15. desember)
Songwriting: 9313 (søknadsfrist 15. desember)
Music Business and Management: 9305 (søknadsfrist 15. april)
Du kan ta en del av masterprogrammet i rytmisk musikk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 3. semester. Mer om utveksling i rytmisk musikk
Fullført mastergrad kan kvalifisere til å fortsette på ph.d.-nivå, for eksempel ved Fakultet for kunstfag, UiA.
Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her.
120
25
Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?
Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav for masterstudiet.