Årsstudium

Idrett

Kristiansand

Idrett årsstudium gir deg en allsidig idrettsfaglig utdanning. Du vil få en bred innføring i mange spennende idretter og aktiviteter, i tillegg til interessant idrettsteori.

på uia kan du surfe, i tilleg til ballspill, alpint, friluftsliv, svømming og friidrett

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
35

Om studiet

Årsstudium i idrett gir et solid fundament innen idrett med en variert tilnærming til både praktisk og teoretisk læring. Studiet dekker et bredt utvalg av idretter, inkludert ballspill, alpint, friluftsliv, svømming og friidrett, og gir studentene en god forståelse av idrettens rolle i samfunnet. 

Teoretiske emner som idrettspsykologi, treningsfysiologi og anatomi integreres for å gi en helhetlig forståelse av idrettens vitenskapelige grunnlag.

Hva lærer du?

Gjennom vårt program vil du tilegne deg kunnskap om anatomi, bevegelseslære, idrettsfysiologi, og treningsledelse. Du vil utforske teorier om trening og aktivitet, lære om idrettspedagogikk og idrettspsykologi, samt motorisk læring og utvikling. Relevant teori knyttes til praktisk undervisning i et variert utvalg av idretter og aktiviteter. 

Undervisning

Undervisningen er variert og inkluderer både forelesninger og praktiske økter for å sikre en balansert og omfattende læringsopplevelse. Gruppearbeid og prosjektbaserte oppgaver fremmer samarbeid og tverrfaglig læring blant studentene. Praktisk undervisning gjennomføres både på og utenfor universitetets campus. Kystkurset i starten av studieåret samt vinterkurset i alpint og snowboard er eksempler på noen av kursene som gjennomføres utenfor campus.

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Praksis

Det gis noe praksis i faget treningsledelse. 

Studiemiljø

Vårt studiemiljø er preget av et nært og engasjerende studentfellesskap. Ingrid, en tidligere student, sier: «Studietiden min på UiA var en svært positiv opplevelse der jeg ble kjent med mange fantastiske folk på studiet. Det var svært sosialt, og vi ble godt kjent med hverandre.» Dette reflekterer den samarbeidsvillige og støttende atmosfæren som preger vårt program.

Nettverksbygging og sosialt liv

Trisalus er linjeforeningen for studenter som studerer folkehelse, idrett, ernæring og friluftsliv. Trisalus fremmer samhold på tvers av studieretninger og tilbyr en rekke medlemsfordeler, arrangementer og samarbeid med andre linjeforeninger ved Universitetet i Agder.

Linjeforeningen Trisalus på Instagram

Linjeforeningen Trisalus på Facebook

Følg studentkonto på Instagram for flere innblikk i studiet!

Jobb- og karrieremuligheter

Med en grunnleggende utdanning fra vårt årsstudium i idrett, åpner det seg varierte muligheter innen idretten.

Hva kan du bli?

Utdanningen gir en nyttig bakgrunn for en rekke muligheter innen idrettssektoren, inkludert idrettsinstruktør, treningsveileder i treningssentre, ungdomsarbeider og å jobbe med idrett i skolen.

Videre studier

Årsstudiet tilsvarer det første året i bachelorprogrammet i idrett. Etter å ha fullført årsstudiet, har du muligheten til å fortsette utdanningen din på bachelorprogrammet i idrett ved UiA. Det er også mulig å integrere studiet i andre relevante bachelorprogrammer. 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

For å søke på årsstudiet i idrett må du ha generell studiekompetanse. 

I tillegg forventes det at alle studenter er i normalt god fysisk form, ettersom den praktiske delen av studiet er obligatorisk og en viktig del av læringsopplevelsen. 

Andre krav i løpet av studiet

Du må ha en politiattest, du vil få mer informasjon om dette etter studiestart.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 41,7
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 42,9

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for helse- og idrettsvitenskap