0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
2 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2022
Studiested
Kristiansand

Dette studieprogrammet bør du velge om du er interessert i idrettsfaget og ønsker å fordype deg i det. Du får anledning til å bygge videre på den kompetansen du har fra før innenfor idrett og du vil få mulighet til å fordype deg i prestasjonsutvikling i idrett, som er hovedfokus i studieprogrammet. Prestasjonsutvikling i denne sammenhengen er knyttet til fysiologiske, pedagogiske, psykologiske og sosiale aspekter som utgangspunkt for idrettslig aktivitet og idrettslig ferdighet. UiA har et godt samarbeid med Olympiatoppen Sør og flere klubber/idrettslag i regionen samt forskningssamarbeid med spennende nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Som masterstudent vil du også ha tilgang til vår flotte og rikt utstyrte testlab.

Hva lærer du?

  • I løpet av programmet vil du utvikle din forståelse av hvordan fysiologiske, sosiale og psykologiske forhold kan påvirke prestasjonsutvikling.
  • Du vil lære om vitenskapsteoretiske og metodiske problemer knyttet til idrettsforskning. Du vil få inngående kunnskap om vitenskapelig arbeid innenfor idrettsvitenskap.
  • Du vil utvikle din kompetanse til formidling og kommunikasjon på fagområdet til ulike målgrupper som fagpersoner, ungdom og allmennheten.
  • Du vil få kompetanse i prosjektarbeid og vitenskapelig metode. Slik kompetanse er relevant ved gjennomføring av arbeidsoppgaver på mange felt.

Jobbmuligheter

Masterprogrammet i idrettsvitenskap kvalifiserer deg for undervisningsstillinger i skoleverket. Mange arbeider ved idrettslinjer i videregående skole. Mange av våre kandidater arbeider også som trenere på høyt nivå. Undervisningsstillinger forutsetter pedagogisk utdanning. Mastergraden gir deg også mulighet for arbeid i offentlig forvaltning og i idrettsorganisasjoner. Flere av våre kandidater arbeider også med forskning og undervisninger ved ulike universiteter og høgskoler.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Se utfyllende regler for opptak.  

En del av undervisningen er lagt utenfor universitetets arealer.

Poenggrense ved forrige opptak

Kvalifiserende UiA-studier

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fullført studium gir mastergrad og grunnlag for å søke opptak til doktorgradsstudier.

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

9741

Studiepoeng

120

Antall plasser

30

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for helse- og idrettsvitenskap

Se hele studieplanen

Spør studentene

Logo for linjeforenignen Trisalus

Trisalus er linjeforeningen for folkehelse, idrett og ernæring ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.

Følg også idrettsstudentene på Instagram:

Instagram ikon

/uiaidrettsstudent

(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)

Snakk med en student

Andre studier du kanskje vil like