0
Hopp til hovedinnhold

Kunnskap for å bremse klimaendringene

I fremtiden trenger samfunnet gode og engasjerte ingeniører som vil være med på å finne løsninger som bidrar positivt på klimaet, og det er absolutt noe man lærer med denne utdanningen.

Marius Lennertzen

Fornybar energi, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hvordan verden fungerer og hvordan de fysiske lovene og reglene fungerer. Derfor visste jeg tidlig at jeg ville studere til å bli ingeniør. Samtidig har det irritert meg at det ikke finnes bedre og mer miljøvennlige løsninger på dagens problemer, som gjorde at jeg valgte bachelorutdanning i fornybar energi. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte UiA fordi de er en av få universiteter som tilbyr en to-årig master i industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk). Da jeg så at jeg først kunne ta 3 år med ingeniørfag og få en bachelor og deretter ta økonomifagene, virket dette som en strålende mulighet. På denne måten får man friheten til å velge etter bacheloren om man vil bli leder eller brenner mer for den tekniske delen som ingeniør og vil fordype seg mer i det, eller om man rett og slett bare vil ut i arbeidslivet med en bachelor. Jeg kom inn på integrert master i IndØk, men muligheten for å velge noe annet etter bacheloren gir en veldig stor trygghet. Jeg føler meg ikke låst, det gjør meg mer fleksibel og jeg har større mulighet til å velge det jeg virkelig brenner for.  

Hva lærer du?

Jeg går energiteknikk-retningen innenfor fornybar energi, og lærer om hvordan bygninger kan bruke energi til varme og belysning på mest mulig effektiv og miljøvennlig måte. På denne måten lærer jeg litt om alt fra ventilasjonssystemer, elektriske kretser, bygningsfysikk og ulike energikilder som sol, vann og bioenergi.   

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Når jeg er ferdig har jeg lyst til å jobbe som rådgivende ingeniør innenfor energiteknikk og bidra til at bygningene vi bor og jobber i blir mer miljøvennlige og bedre å oppholde seg i. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Man bør ta min utdanning fordi det kommer til å bli et mye større fokus på fornybar energi og bærekraftige løsninger fremover, dersom vi skal klare å bremse klimaendringene. Da trenger vi gode og engasjerte ingeniører som vil være med på å finne løsninger som bidrar positivt på klimaet, og det er absolutt noe man lærer med denne utdanningen.

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentlivet på campus Grimstad er veldig godt og inkluderende. Selv om Grimstad ikke er den største plassen er det fortsatt mange ulike aktiviteter å holde på med på kveldstid hvis man vil. Og en fordel med at det ikke er så stort er at man nesten uansett kjenner noen på skolen, så man har ofte noen å prate med. 

Har du noen tips til kommende studenter?

Engasjer deg! Bli med på det du har lyst til, få venner og ha det gøy. Det er en unik mulighet til å møte folk på tvers av kull og linjer. Bruk tid på å dyrke det du selv synes er spennende, så vil du fort oppleve at det er mange likesinnede rundt deg.