Tips om hvordan du kan finne bolig

Vi har samlet informasjon fra partneruniversiteter og tips fra tidligere utvekslingsstudenter på denne siden som være til hjelp når du skal finne bolig. 

Australia

Studenter må som regel finne bolig selv. Prisene ligger mellom kr. 8/9000- 13.000 i måneden (og da må man muligens dele rom). Mange velger å reise ned for så å lete etter bolig mens man selv feks bor på hotell eller i en airbnb leilighet. Dette kan være stressende da det ofte er mange på visning og flere private aktører krever at man leier for 6 måneder. Mange studenter bruker Facebook sider for å finne private boliger samt nettsiden Flatmates (boliger over hele Australia). Det er også mulig å booke "studentbolig" før man reiser. Noen av aktørene er disse:

  • Brisbane (Queensland University of Technology): Flere av våre studenter har booket bolig via StudentOneScape og Iglu er også mye brukt. Universitetet har også egne sider med boliginformasjon. 
  • Gold Coast (Bond University): Flere av våre studenter har booket bolig i Varsity Towers. Bond University har også egne sider med boliginformasjon. 
  • Sydney (University of New South Wales): Flere studenter velger å booke bolig gjennom Iglu eller Scape. 
  • Adelaide (University of South Australia og University of Adelaide):University of Adelaide har egen boliginformasjon der de videreformidler "studentboliger"Scape er også brukt. 
  • Townsville og Cairns (James Cook University): De fleste studenter bor i studentboliger og universitetet har egen side med boliginformasjon.

Canada

Det er flere institusjoner som ikke tilbyr studentbolig og det betyr at man må ut på det private markedet. Det kan være stressende og vanskelig. Dersom du får mulighet til å booke rom gjennom universitetet, så anbefales det. Du må regne med å betale fra kr. 8000 og opp for et rom pr. måned. 

Danmark

De fleste universiteter tilbyr ikke garantert bolig men mange av dem har "tak over hodet"-garanti. Det er uansett lurt å sette seg på venteliste over studentboliger. Det er også lurt å sjekke ut forskjellige Facebook sider (feks "Nordmenn i København" etc) da det er mange studenter som får bolig gjennom dette. 

Frankrike

De aller fleste må selv ordne med bolig og da er det mange som bruker Studapart til dette. De tilbyr boliger over hele Frankrike.

I Paris er det mange norske studenter som søker om få bo i Norges hus,  Maison De Norvége

Mange leier også bolig gjennom airbnb. 

Irland

De fleste universitetene har studentboliger men de garanterer ikke plass. Det er uansett viktig å søke studentbolig innen fristen slik at man er med i en eventuell trekning av rom. 

Dersom man ønsker å lete etter privat bolig, så kan UniAcco samt airbnb være alternativer. 

Etter opptak så sender universitetene ut informasjon om både studentbolig samt private muligheter. 

Italia

De aller fleste universiteter ber studentene finne egne boliger. Spesielt i store byer som Roma, Bologna og Venezia kan dette være litt vanskelig. Tidligere studenter har bla. brukt nettsidene Cribmed og airbnb for å lete etter bolig i disse byene. Det er også flere studenter som bruker Facebook grupper for å lete etter bolig. 

Vi har avtale med noen få universiteter som garanterer studentbolig og informasjon om dette finner du på avtalesidene våre. 

Nederland

Enkelte av våre partnere tilbyr studentbolig og da er det viktig å søke på dette innen oppgitte frister. 

Mange av våre partnere tilbyr ikke studentbolig men gir tips om private aktører. Det kan være utfordrende å finne privat bolig da mange utleiere tilbyr minimumsutleie på 1 år. De aller fleste klarer likevel å skaffe seg enten studentbolig eller privat utleiebolig før de reiser ned. 

Les avtalesidene våre for mer spesifikk informasjon om bolig. 

Spania

 

USA

Publisert 21. apr. 2024