Studieplan

Høst 2024

Velg studieretning for å se emner

Vår 2025

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidatene:

 

KUNNSKAP

  • ha kjennskap til kunstneriske metoder og strategier for skapende og kreativt arbeid

  • ha grunnleggende kunnskap om teori knyttet til fagområdet visuell kunst og formidling

  • ha grunnleggende kunnskap om sentrale aspekter ved samtidens visuelle kunstuttrykk

 

FERDIGHETER

  • kunne anvende egnede redskap, materialer og teknikker i visuelle uttrykk

  • kunne vurdere, velge ut og ta i bruk egnede arbeidsmetoder og estetiske virkemidler i eget arbeid

  • kunne utvikle utstillingskonsept og formidlingsprosjekt til egne og andres arbeid

  • kunne anvende fagterminologi skriftlig og muntlig

 

GENERELL KOMPETANSE

  • kjenne til og kunne forholde seg til krav om akademisk redelighet

  • kunne utvikle, bearbeide og presentere idéer gjennom blant annet digitale medier

  • kunne reflektere over faglige spørsmål

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Generell beskrivelse av studiet

Visuell kunst kjennetegnes av et vidt spekter av uttrykk, som billedkunst, kunsthåndverk, arkitektur, design, kunst i offentlige rom og kunst i sosiale relasjoner.

 

Årsstudiet i visuell kunst og formidling har som mål at studentene skal bli kjent kunstfeltet og ulike måter man kan bygge broer og tilrettelegge for møter mellom kunstverk og betrakter.

 

I godt utstyrte verksted blir studentene kjent med ulike kunstneriske strategier og metoder. De får utvikle sine ferdigheter innen teknikk og medier og utviklet sin estetiske bevissthet. Gjennom idéutvikling, eksperimentelle prosesser og ulike materialer blir de kjent med kreativt arbeid og det å drive egne prosjekter. Det individuelle arbeidet i verkstedene gir en konkret og materiell forståelse for historiske kunstretninger og samtidskunsten.

 

Gjennom møter med nasjonal og internasjonal samtidskunst, gjennom teori og gjennom kjennskap til formidling av kunst, vil studiet gi rom for å diskutere kunstens betydning for enkeltpersoner og for samfunnet.

 

I tillegg til undervisning i verkstedene foregår undervisningen også på ulike andre arenaer utenfor campus som i museer og gallerier, og forutsetter både tilstedeværelse på omvisninger og egne initiativ til besøk.

 

Studiet vektlegger kritisk refleksjon i forhold til kunst og formidling, og studentene får øvd seg i formidlingsstrategier gjennom blant annet formidlingsverksted. Et formidlingsverksted innebærer en workshop hvor studentene møter og reflekterer over kunst. Institutt for visuelle og sceniske fag ved Universitetet i Agder har et nært samarbeid med Kunstsilo, og deler av undervisningen knyttet til formidlingsverksted er lagt til museets lokaler.

Undervisnings-og læringsformer

Aktuelle undervisningsformer er praktisk undervisning knyttet til verksteder, forelesninger, prosjektarbeid, praktisk og teoretisk individuell veiledning, seminarer og faglige debatter. 

Det vil bli arrangert gjesteforelesninger, atelierbesøk, ekskursjoner og frivillige studieturer. Felles presentasjoner og utstillinger danner grunnlag for drøfting og vurdering av studentarbeider og har til hensikt å utvikle studentens faglige refleksjoner.

 

Den digitale læringsplattformen Canvas benyttes som kommunikasjonskanal for studieprogrammet.  

 

Deler av undervisningen i de enkelte emnene er obligatorisk på grunn av stor andel av opplæring i teknikker, redskaper og maskinbruk. Studentene inngår i kollektive kreative prosesser som forutsetter tilstedeværelse. Se den enkelte emnebeskrivelse.  

 

Vurderingsformer

Det brukes ulike vurderingsformer for best mulig å sikre sammenhengen med de ulike emnenes læringsutbytte og undervisnings- og arbeidsformer og for å sikre helhet og sammenheng i studiet. Ved eksamen benyttes vurderingsformer som utstilling av praktisk arbeid og skriftlig refleksjon. Se den enkelte emnebeskrivelse for mer informasjon.  

Internasjonalisering

Samtidskunstens scene er internasjonal, og studentene vil bli kjent med kunststrømninger som foregår globalt. Gjennom internasjonale nettverk og kontakten med regionale samarbeidspartnere får studentene anledning til å oppleve internasjonal samtidskunst. Det legges vekt på å øke studentenes globale bevissthet og internasjonale fokus, inkludert globalisering, migrasjon og bærekraft, for eksempel gjennom valg av gjesteforelesere, hvilke utstillinger studentene skal se og hvilke temaer som belyses i prosjektarbeid.

Fakultetet arrangerer frivillige studieturer. Formålet er å utvide horisonten til studentene ved å se nasjonal og internasjonal samtidskunst.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet kan inngå i det 3-årige bachelorprogrammet i visuell kunst og formidling ved Universitetet i Agder ved at studenten etter fullført årsstudium søker intern overgang. Studiet kan også inngå i en selvvalgt bachelorgrad.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.

 

Egenbetaling

Obligatoriske studieturer, kurs og ekskursjoner medfører ingen egenandel for studentene. Det vil bli arrangert frivillige studieturer hvor det kan påløpe utgifter for studentene. For dem som ikke har mulighet til å delta, vil det bli gjennomført annen aktivitet som på tilsvarende måte som studieturer vil styrke studentenes læringsutbytte.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 16:25:48