Studieplan

Høst 2019

Obligatoriske emner

  • MUK401 Del 1 av 2 Vitenskapelig arbeid og kunstnerisk praksis Emneside mangler
  • ME-406 Musikkvitenskapelig teori og metode Emneside mangler 15 stp
  • MUK402 Del 1 av 2 Individuell utøving og ensemblevirksomhet Emneside mangler

Velg studieretning for å se emner

Vår 2020

Obligatoriske emner

  • MUK401 Del 2 av 2 Vitenskapelig arbeid og kunstnerisk praksis Emneside mangler 30 stp
  • MUK402 Del 2 av 2 Individuell utøving og ensemblevirksomhet Emneside mangler 15 stp

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Ved fullført påbyggingsår i utøving skal studenten kunne:

Demonstrere et avansert nivå som utøver.

Demonstrere ferdigheter i formidling av musikk på et profesjonelt nivå.

Kunnskap

  • Ha avansert kunnskap innenfor utøvende musikk og spesialisert innsikt i sitt hovedinstrument og de stilepoker som er aktuelle for instrumentet.

Ferdigheter

  • Kunne analysere og fortolke musikk fra forskjellige epoker.

  • Større kunnskap innen områdene oppføringspraksis og fortolkningskunst.

  • Kunne bruke relevant kunnskap innenfor det utøvende området til, på en selvstendig måte, å arbeide med faglig- og kunstnerisk utviklingsarbeid.

Generell kompetanse

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på områder innenfor fagområdet musikk, og gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter

  • ha fått styrket sitt faglige grunnlag for refleksjon, nyskapning og kreativ tenkning gjennom arbeidet med studiet

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Fullført bachelorgrad i utøvende musikk (180 studiepoeng) eller tilsvarende utdanning med minst 90 studiepoeng utøving. I tillegg må søkeren få godkjent forslag til fordypningsemne og bestå opptaksprøve (spilleprøve og intervju).

Søkere fra land utenom Norden må dokumentere kunnskaper i engelsk på lik linje med de krav som stilles til generell studiekompetanse. Utenlandske søkere må dokumentere kunnskaper i engelsk på lik linje med de krav som stilles til generell studiekompetanse. Skriftlig forslag til fordypningsemne legges ved søknaden. Forslaget må være godkjent av universitetet for at søkeren kan fremstille seg til opptaksprøve.

Søknadsfrist: 15. desember.

Studiet krever et meget høyt nivå på hovedinstrument.

Generell beskrivelse av studiet

Studenten skal tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og kompetanse som markerer en klar nivåheving i forhold til bachelornivået og som kan gi grunnlag for solistisk og ensemblerettet konsertvirksomhet i det profesjonelle musikkliv. Utøvende fordypningsområde inngår i ett av studiets to emner. Dette kan for eksempel innebære repertoarkonsentrasjon rundt en bestemt epoke, en spesiell del av standardlitteraturen, eller rundt et selvvalgt kjernerepertoar.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet kan implementeres som 1. studieår i en 2-årig master med utøvende fordypningsområde ved Universitetet i Agder, og gir også grunnlag for opptak til masterprogrammer i utøving ved norske og utenlandske utdanningsinstitusjoner i utøvende musikk.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 01:32:46