Studieplan

Høst 2019

Obligatoriske fag

  • ERN100 Grunnleggende ernæring Emneside mangler 10 stp
  • ERN104 Samfunnsernæring Emneside mangler 10 stp
  • ERN132 Matvarekunnskap og praktisk matlaging Emneside mangler 10 stp

Velg studieretning for å se emner

Vår 2020

Obligatoriske fag

  • ERN127 Mat, globalisering og bærekraft Emneside mangler 10 stp
  • TFL120 Entreprenørskap i mat og ernæring Emneside mangler 10 stp
  • ERN133 Praktisk matlaging og kostholdsplanlegging Emneside mangler 10 stp

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Kunnskap

Etter fullført studium skal studentene kunne

  • ha bred kunnskap om mat, matens innhold og dens betydning for individ og samfunn

  • ha bred kunnskap om grunnleggende ernæring

  • redegjøre for hvordan kosthold er relatert til helse

  • ha kunnskap om ernæringsutfordringer i ulike grupper

  • ha kunnskap om mattrygghet og mat som råvare

Ferdigheter

Etter fullført studium skal studentene kunne

  • finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff om kosthold og fremstille dette slik at det belyser en problemstilling

  • ha praktiske ferdigheter og kunne anvende relevant teori til å lage mat i tråd med anbefalingene

  • planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske aktiviteter med utgangspunkt i et etisk og bærekraftig forbruk

Generell kompetanse

Etter fullført studium skal studentene kunne

  • ha innsikt i hvordan kost og matkultur varierer i samfunnet

  • kjenne til nytenkning og innovasjonsprosesser innenfor fagområdet

  • formidle hva som utgjør et helsefremmende kostholdr innenfor fagområdet

 

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. Studiet kan inngå i ulike bachelorutdanninger, kombineres med andre fag eller danne grunnlag for videre studier på høgskole eller universitet.

 

Generell beskrivelse av studiet

Studiet gir grunnleggende kunnskaper om ernæring og mat i et helseperspektiv. Studiet passer godt som et breddevalg 2.året for studenter som tar en bachelorgrad i for eksempel folkehelse eller idrett.

Hovedemner er ernæring, helse, kosthold, matvarekunnskap, mat i ulike kulturer, matvaretrygghet og praktiske aktiviteter.

 Ernæring, mat og kultur består av 6 emner på 10 studiepoeng: ERN100, ERN132 og ERN104 som tas i høstsemesteret og ERN133, ERN127 og TFL120 som tas i vårsemesteret. Emnene i vårsemesteret bygger på emnene i høstsemesteret.

Undervisnings-og læringsformer

Forelesninger, oppgaver individuelt og i gruppe, demonstrasjoner, praktisk arbeid, ekskursjoner, prosjektarbeid og bruk av digitale verktøy.

Det er obligatorisk deltakelse

  • i alle timer med praktisk arbeid (100 % frammøte)

  • ved presentasjon av prosjekter

  • ved ekskursjoner og utvalgte tema


Det vil fremgå av semesterplan hvilke timer og oppgaver som er obligatoriske. For øvrig vises det til universitetets "Retningslinjer for obligatorisk undervisning og annen obligatorisk studiedeltaking".

 

Vurderingsformer

Mappeeksamen, praktisk-fagdidaktisk eksamen, prosjektoppgaver m/presentasjon og skriftlig individuell eksamen. Det er redegjort for vurderingsordninger under hver emnebeskrivelse.

 

Internasjonalisering

Det legges til rette for internasjonal utveksling, som anbefales i breddeåret. For nærmere informasjon se Internasjonal avdelings nettsider og Fakultetets nettsider.

 

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet kan inngå i bachelorprogrammet i ernæring, mat og kultur ved UiA. Det kan også inngå som breddevalg i bachelorprogrammene i idrett og folkehelsearbeid.

Andre opplysninger

Det må påregnes noen materialpenger, spesielt for de praktiske emnene. Studentene må ha hensiktsmessig arbeidstøy i forhold til hygieniske krav.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:32:32