Studieplan

Vår 2021

Valgemne 2. semester

Valgemne 2. semester

Velg studieretning for å se emner

Vår 2022

Velg studieretning for å se emner

To emner undervises parallelt første del av semesteret og avsluttes med eksamen i midtveisperioden, mens de to siste emnene undervises parallelt i siste del av semesteret. Emner med engelsk emnenavn undervises normalt på engelsk. Det er mulighet for utveksling til en av våre samarbeidsinstitusjoner i andre semester. Studentene tar da en kombinasjon av valgemner og erstatning for obligatoriske emner.

 

Det tas forbehold om endringer i studieplanen. Valgemnene tilbys under forutsetning av at det er tilstrekkelig antall påmeldte studenter og tilgjengelige ressurser.

Studenter kan søke om plass på «SV-420-1 UiA Samskaping - OpenLab» (10 sp) og få dette godkjent som valgemne i studieplanen.Studenter kan også søke om å få godkjent andre valgemner. Ta kontakt med studieveileder dersom dette er aktuelt.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

En kandidat som har fullført dette programmet skal ha følgende læringsutbytte definert i form av generell kompetanse, kunnskaper og ferdigheter:

Generell kompetanse (Programmål)
Kandidaten skal:

  • være i stand til å analysere viktige internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer i programmet

  • være i stand til å analysere hvordan nye ideer, konsepter eller produkter blir utviklet innen relevante fagfelt

  • kunne anvende etisk tekning i arbeidslivet og forstå hvordan organisasjoner kan opptre ansvarlig

  • være i stand til selvstendig og kritisk tenkning

  • kunne formidle akademiske problemstillinger både muntlig og skriftlig

  • ha utviklet evner til problemløsning

Kunnskaper
Kandidaten skal

  • ha avansert kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innen bedriftsøkonomi, regnskap og revisjon

  • ha inngående kunnskaper i metodefag, administrasjonsfag, samfunnsøkonomiske fag og relevante juridiske emner

  • ha innsikt i fagets egenart og historie, samt fagets og revisors rolle i samfunnet

  • kjenne til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor eget fagfelt, samt relevante metoder og arbeidsmåter innenfor fagene

Ferdigheter
Kandidaten skal

  • kunne anvende analysemetoder, kunnskap, relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger innen sentrale tema i programmet og kunne begrunne sine valg

  • beherske sentrale og aktuelle metoder, teknikker og uttrykksformer i regnskap og revisjon

  • kunne identifisere, planlegge og gjennomføre prosjekter og arbeidsoppgaver både selvstendig og i team på revisjons- og regnskapsoppdrag

  • kunne finne, vurdere, bruke og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det på en god måte belyser en problemstilling

  • kunne bidra til å synliggjøre ulike regelverks betydning og konsekvenser gjennom revisjonsberetning og annen rapportering

  • kunne oppdatere sin kunnskap innenfor fagfeltet, både gjennom informasjonsinnhenting og kontakt med fagmiljøer og praksis

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Bachelorgrad i økonomi og administrasjon, bachelorgrad i regnskap og revisjon eller tilsvarende utdanning på minimum 180 studiepoeng. Se utfyllende regler for opptak på www.uia.no

Gode engelskkunnskaper. Noen emner undervises på engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Masterprogrammet i regnskap og revisjon - siviløkonom har som siktemål å utdanne reflekterte kandidater for en ledende stilling innen regnskap eller en økonomifunksjon i en virksomhet, og samtidig gi generell revisorkompetanse i regnskap, revisjon, skatterett og foretaksrett. I programmet gis studentene solid kunnskap om hvordan verdiskaping i norske og internasjonale virksomheter og prosjekter kan måles, analyseres, styres, rapporteres og kommuniseres, med spesialisering i enten Økonomisk styring eller Internasjonal ledelse.

En revisors hovedoppgave er å utføre revisjon i privat eller offentlig sektor, det vil si kontrollere og bekrefte revisjonspliktige enheters årsregnskap. En revisor fungerer også som rådgiver i økonomiske og regnskapsmessige spørsmål og kan gi veiledning slik at virksomheter kan etablere gode rutiner for økonomistyring.

Studiet gir den høyeste revisjonsutdanningen i Norge, som sammen med oppnådde karakterkrav fastsatt av Finanstilsynet, godkjent praksis, samt bestått praktisk prøve, gir anledning til å søke om godkjenning som statsautorisert revisor. Utdanningen tilfredsstiller også utdanningskravet for å kunne bli autorisert regnskapsfører.

Etter gjennomført studium velger mange en karriere i et revisjonsselskap, andre innen regnskap, økonomi- eller ledelsesfunksjoner i næringsliv, finans eller offentlig forvaltning.

Studentene på programmet møter et internasjonalt studiemiljø hvor de utvikler sine språklige og tverrkulturelle kommunikasjonsferdigheter.

Studieprogrammet består av 12 emner, hvert på 7,5 studiepoeng. I tillegg kommer en masteroppgave i siste semester på 30 studiepoeng.

Undervisnings-og læringsformer

Masterprogrammet i regnskap og revisjon er et ordinært fulltidsstudium. To emner undervises parallelt i første halvdel av semesteret med avsluttende eksamen før de neste to emnene undervises etter samme prinsippet. Undervisningen vil variere med kombinasjon av forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner og skriftlige innleveringsoppgaver. Enkelte emner undervises på engelsk.

Bruk av IKT og biblioteksdatabaser inngår som en naturlig del av arbeids- og undervisningsformen i flere av emnene. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer detaljert informasjon.

Vurderingsformer

I de fleste emner er det arbeidskrav (individuelt eller i grupper) for å få gå opp til eksamen. De fleste emnene har individuell skriftlig eksamen med bokstavkarakterer A-F, hvor A er beste karakter og F er stryk. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer detaljert informasjon.

Internasjonalisering

Det er lagt stor vekt på internasjonale dimensjoner og globale perspektiver i studieprogrammet. Mye av pensum er på engelsk, og enkelte emner undervises på engelsk.

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert i AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). AACSB åpner dørene for samarbeid verden over. Det er mulighet for utveksling til enkelte av våre samarbeidsinstitusjoner i andre semester av programmet. Studentene tar da en kombinasjon av valgemner og erstatning for obligatoriske emner. Studenter som er interessert i å dra på utveksling, må kontakte studierådgiver for nærmere informasjon og veiledning i starten av sitt første semester.

Vilkår for å gå videre i studiet

60 studiepoeng, inklusive ME-423 Research Methods og enten RE-400 Revisjon 1 eller RE-401 Revisjon 2, må være bestått for å få tildelt veileder for masteroppgaven.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Kandidatene som uteksamineres fra dette studiet er attraktive kandidater for en rekke stillinger innen regnskap, økonomi og ledelse i privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor.

Masterutdanning og statsautorisasjon er som oftest et krav for å få lederansvar eller bli partner i et revisjonsselskap. Mastergraden gir samtidig en solid plattform for lederstillinger innen privat næringsliv, finans eller offentlig forvaltning. Aktuelle stillinger kan på sikt være økonomisjef, finanssjef, regnskapssjef, controller, internrevisor, avdelingsleder i bank og finans, revisjonssjef og lignende stillinger.

Studieprogrammet gir også grunnlag for å etablere og drive egen virksomhet.

Fullført studium kvalifiserer for opptak til Phd-prgram ved Handelshøyskolen UiA og andre tilsvarende program i Norge eller utlandet.

Fører til grad

Programmet fører fram til graden Master i regnskap og revisjon - Siviløkonom.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Søkere som har fullført en relevant mastergrad eller siviløkonomutdanning (4- eller 5-årig), må søke opptak til det toårige programmet i regnskap og revisjon, og kan etter opptak søke om godkjenning av sin tidligere utdanning. En ny mastergrad forutsetter 60 nye studiepoeng slik at det maksimalt kan innpasses 60 studiepoeng fra tidligere utdanning.

Etter § 1-1 i forskrift av 25. juni 1999 nr. 712 om revisjon og revisorer er Finanstilsynet tillagt myndighet til å fastsette karakternivå for godkjenning som registrert og statsautorisert revisor.

Finanstilsynet stiller karakterkrav C i alle emner som inngår i mastergradsstudiet i regnskap og revisjon - siviløkonom, for å tilfredsstille kravet for å kunne søke om godkjenning som statsautorisert revisor.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 01:31:35