Studieplan

Høst 2024

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Kunnskap

  • Etter avsluttet årstudium skal studenten ha kunnskap om sentrale pedagogiske begreper, læring og læringsprosesser, grupper, samspill og kommunikasjon, barn og unges mediebruk, bruk av IKT i pedagogisk sammenheng og det flerkulturelle samfunnets betydning for pedagogisk arbeid.

Ferdigheter

  • Etter avsluttet studium skal studenten formidle og anvende kunnskapen på en didaktisk måte og ha ferdigheter i god kommunikasjon.

Generell kompetanse

  • Etter avsluttet studium skal studenten kunne nytte fagstoff i planlegging, implementering, videreutvikling og vurdering av opplærings- og undervisningstiltak

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Generell beskrivelse av studiet

Årsstudiet i pedagogikk har en klar didaktisk profil og studentene vil i løpet av studiet få en innføring i det pedagogiske felt.

Undervisnings-og læringsformer

Studentene vil møte varierte undervisnings- og arbeidsformer i løpet av studiet som forelesninger, seminarer, veiledning, prosjektarbeid, semesteroppgaver, mappeinnleveringer og studentframlegg. IKT vil bli benyttet. Det vil veksles mellom felles formidling av sentralt lærestoff og mer problemorienterte og studentaktive læringsformer. Studentene vil få erfaringer med å arbeide både individuelt og i basisgrupper/ seminargrupper/kollokvier.

Studenter ved UiA vil i økende grad bruke datamaskin i det daglige arbeidet med studiene. Overgang til digital eksamen er også en viktig del av denne satsingen. Studentene må derfor ha bærbart datautstyr.

Vurderingsformer

Det blir benyttet varierte vurderingsformer som individuell skriftlig eksamen, hjemmeoppgave, semesteroppgave, muntlig gruppeeksamen og mappevurdering.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet i pedagogikk er beregnet for studenter som vil ta pedagogikk som frittstående studium. Det kan inngå som breddefag i flere bachelorprogm. Studiet er ikke en lærerutdanning.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 23:25:24