Det femårige masterprogrammet er et integrert studieprogram bestående av en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon og to års studier på masternivå.

De tre første årene (bachelor):

Fordi studieprogrammet bygger på et nasjonalt samarbeid om økonomisk administrativ utdanning, består de to første årene av s obligatoriske emner i følgende fire disipliner: (1) bedriftsøkonomi, (2) samfunnsøkonomi, (3) markedsføring og organisasjonsteori, og (4) metodefag I tredje studieår kan studentene enten ta valgemner i høstsemesteret og skrive bacheloroppgave i vårsemesteret eller velge «HR og organisasjonsutvikling» på 60 studiepoeng ved campus Grimstad.

Studenter som ønsker å reise på utveksling, kan gjøre dette i 5. semester og deretter ta 6. semester i Kristiansand.

Fjerde og femte studieår (master):

De to siste årene - som er på masternivå - består av 10 emner, hvert på 7,5 studiepoeng og ett emne som utgjør 15 studiepoeng. I tillegg kommer en masteroppgave i siste semester på 30 studiepoeng. Studentene velger en av tre spesialiseringer: Analytical Finance, Økonomisk styring eller International Business. Innenfor hver av spesialiseringene består første og andre semester av obligatoriske emner, mens studentene velger fire valgemner i tredje semester. I siste semester skriver studentene sin masteroppgave.

Studenter som ønsker å reise på utveksling, kan gjøre dette i 5. semester og/eller 9. semester.

For detaljert informasjon om de tre første studieårene, se programbeskrivelsen for bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon. For detaljert informasjon om fjerde og femte studieår, se beskrivelsen for master i økonomi og administrasjon.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

En kandidat som har fullført dette programmet skal ha følgende læringsutbytte definert i form av generell kompetanse, kunnskaper og ferdigheter:

GENERELL KOMPETANSE
Kandidaten skal:

  • være i stand til å analysere viktige internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer i programmet

  • være i stand til å analysere hvordan nye ideer, konsepter eller produkter blir utviklet innenfor relevante fagfelt

  • kunne anvende etisk tenkning i arbeidslivet og forstå hvordan organisasjoner kan opptre ansvarlig

  • være i stand til selvstendig og kritisk tenkning

  • kunne formidle akademiske problemstillinger både muntlig og skriftlig

  • ha utviklet evner til problemløsning

KUNNSKAP
Kandidaten skal:

  • ha avanserte kunnskaper innenfor økonomi, administrasjon og ledelse

  • ha inngående kunnskap om sentrale utviklingstrekk innenfor sine fagområder

  • kunne diskutere teori og metodiske tilnærminger relevant for analyse av empiriske og teoretiske problemer innenfor sitt fagområde

FERDIGHETER
Kandidaten skal kunne:

  • kombinere kunnskap fra ulike fagfelt

  • identifisere og bruke relevante teorier og metodiske tilnærminger på et spesifikt problem

  • vurdere økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser av en gitt løsning på et bestemt problem

  • anvende relevante teorier og metoder i planlegging og realisering av et gitt prosjekt

  • videreutvikle sine kunnskaper og ferdigheter i et livslangt læringsperspektiv

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og spesielle opptakskrav i matematikk (R1 eller S1 og S2).

Et godt grunnlag i engelsk, matematikk og bedriftsøkonomiske fag. 

Generell beskrivelse av studiet

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon har som mål å utdanne kandidater på høyt nivå når det gjelder teoretisk kompetanse, empirisk innsikt og analytiske ferdigheter. De vil ha solid innsikt i moderne teorier i fagområder knyttet til økonomi og administrasjon. De vil også være i stand til å reflektere kritisk over teoretiske, empiriske og etiske problemer og utfordringer de kan møte i sitt profesjonelle arbeid og hvordan virksomheter kan forholde seg til disse. I tillegg vil de ha innsikt i globale spørsmål, hvordan globalisering og globale forhold kan påvirke virksomheter og markeder og hvordan virksomheter kan respondere på dette, samt ha innsikt i FNs bærekraftsmål og kunne kritisk analysere hvordan individer, samfunn og virksomheter påvirkes av og kan bidra til oppnåelsen av disse.

Studentene på programmet møter et internasjonalt studiemiljø hvor de gjennom samarbeid med internasjonale grads- og utvekslingsstudenter utvikler sin språklige og tverrkulturelle kompetanse.

 

Kandidater uteksaminert fra dette programmet er attraktive for et bredt spekter av stillinger innen privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor

Undervisnings-og læringsformer

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon er et ordinært fulltidsstudium. Undervisningen vil variere mellom forelesninger, prosjektarbeid i grupper og skriftlige innleveringsoppgaver. Bruk av IKT og biblioteksdatabaser inngår som en naturlig del av arbeids- og undervisningsformene. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer detaljer. Undervisningsspråket er engelsk i en rekke emner. De to siste årene i programmet undervises to emner parallelt i første halvdel av semesteret med avsluttende eksamen, før de neste to emnene undervises etter samme prinsipp. Unntaket er emnet TFL400 som undervises gjennomgående hele vårsemesteret.

Vurderingsformer

I de fleste emner er det arbeidskrav (individuelt eller i grupper) for å få gå opp til eksamen, og i noen emner omfatter dette muntlige presentasjoner. Mange emner har individuell skriftlig eksamen som teller 100% av karakteren, mens enkelte emner har skriftlig skoleeksamen som deleksamen kombinert med for eksempel en innleveringsoppgave. De aller fleste emnene har bokstavkarakterer A-F, hvor A er beste karakter og F er stryk. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer informasjon.

Internasjonalisering

Studentene eksponeres for internasjonale dimensjoner og problemstillinger i undervisningen og i pensumlitteraturen. Mange av foreleserne har internasjonal bakgrunn og er aktive i internasjonale forskernettverk. En rekke emner undervises på engelsk, og internasjonale studenter kommer også til Handelshøyskolen UiA for å ta deler av sin grad som innvekslingsstudent. Dette bidrar til et internasjonalt studiemiljø, hvor de fleste kommer i kontakt med utenlandske studenter og bruker engelsk aktivt i løpet av studietiden.

Det er lagt til rette for utveksling i femte semester og niende semester, og studenter anbefales å dra på utveksling ved en av UiAs mange samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Et opphold ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon gir mulighet til å fordype seg i tema og kurs utover emnetilbudet ved Handelshøyskolen UiA. Utenlandsopphold gir også en tilleggsdimensjon i form av møter med andre språk og kulturer i en faglig sammenheng. I niende semester kan studentene også søke om Internship i et utvalg nordiske foretak lokalisert i Asia og Afrika. Mange arbeidsgivere verdsetter slike erfaringer.

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business), og akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. For ytterligere informasjon om utvekslingsmuligheter, se Internasjonalt kontors nettsider. (her skal det legges inn lenke)

Praksis

I niende (nest siste) semester kan du søke om Internship i en lokal virksomhet, i USA/Canada eller en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika. Internship tas i kombinasjon med henholdsvis to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA eller utveksling ved et samarbeidsuniversitet i det aktuelle landet studenten reiser til.

Vilkår for å gå videre i studiet

Studenten skal normalt ha fullført bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, totalt 180 studiepoeng, før han/hun kan gå videre på mastergradsprogrammet. 60 studiepoeng, inklusive ME-423 Research Methods, må være bestått for å få tildelt veileder for masteroppgaven.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Kandidater uteksaminert fra dette programmet er attraktive for et bredt spekter av stillinger innenfor privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor. De har solide kunnskaper i økonomi og administrasjon og dermed et godt fundament for ledende og faglig utfordrende stillinger i både privat og offentlig sektor. Nærmere beskrivelse av yrkesmuligheter finnes i beskrivelsene av de ulike spesialiseringene for de to siste studieårene. Studieprogrammet gir også grunnlag for å etablere og drive egen virksomhet.

Fullført studium kvalifiserer for opptak til Phd-program ved Handelshøyskolen UiA og andre tilsvarende program i Norge eller utlandet.

Fører til grad

Programmet fører fram til graden Master i økonomi og administrasjon - Siviløkonom.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Det utstedes to vitnemål. Ett for bachelor og ett for toårig master.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 01:31:15