De tre første årene (bachelor)
De to første årene består av bligatoriske emner i følgende fire disipliner: (1) bedriftsøkonomi, (2) samfunnsøkonomi, (3) markedsføring og organisasjonsteori, og (4) metodefag. I tredje studieår kan studentene enten velge «HR og organisasjonsutvikling» på 60 studiepoeng i Grimstad eller ta tredje året i Kristiansand hvor det inngår valg-/fordypningsemner (eller utveksling) i høstsemesteret og obligatoriske emner og bacheloroppgave i vårsemesteret.

For mer detaljert informasjon om de tre første studieårene, se beskrivelsen for bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon.

Fjerde og femte studieår (master)

De to siste årene - som er på masternivå - består av 12 emner, hvert på 7,5 studiepoeng. I tillegg kommer en masteroppgave i siste semester på 30 studiepoeng. Studentene velger en av tre spesialiseringer: Financial Economics, Økonomisk styring eller International Management. Innenfor hver av spesialiseringene består første og andre semester av obligatoriske emner, mens studentene velger fire valgemner i tredje semester. I siste semester skriver studentene sin masteroppgave.

For mer detaljert informasjon om fjerde og femte studieår, se beskrivelsen for master i økonomi og administrasjon. Det tas forbehold om endringer i studieplanen.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

En kandidat som har fullført dette programmet skal ha følgende læringsutbytte definert i form av generell kompetanse, kunnskaper og ferdigheter:

GENERELL KOMPETANSE (Programmål)
Kandidaten skal:

  • være i stand til å analysere viktige internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer i programmet

  • være i stand til å analysere hvordan nye ideer, konsepter eller produkter blir utviklet innen relevante fagfelt

  • kunne anvende etisk tekning i arbeidslivet og forstå hvordan organisasjoner kan opptre ansvarlig

  • være i stand til selvstendig og kritisk tenkning

  • kunne formidle akademiske problemstillinger både muntlig og skriftlig

  • ha utviklet evner til problemløsning

KUNNSKAP
Kandidaten skal:

  • kunne demonstrere avanserte kunnskaper innen økonomi, administrasjon og ledelse

  • ha inngående kunnskap om sentrale utviklingstrekk innen sine fagområder

  • kunne diskutere teori og metodiske tilnærminger relevant for analyse av empiriske og teoretiske problemer innenfor sitt fagområde

FERDIGHETER
Kandidaten skal:

  • kunne kombinere kunnskap fra ulike fagfelt

  • kunne identifisere og bruke relevante teorier og metodiske tilnærminger på et spesifikt problem

  • kunne vurdere økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser av en gitt løsning på et bestemt problem

  • kunne anvende relevante teorier og metoder i planlegging og realisering av et gitt prosjekt

  • kunne videreutvikle sin kunnskapsbase i et livslangt læringsperspektiv

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og spesielle opptakskrav i matematikk (R1 eller S1 og S2).

Gode engelskkunnskaper. Mange emner undervises på engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon utdanner kandidater på høyt nivå når det gjelder teoretisk kompetanse, empirisk innsikt og analytiske ferdigheter. Kandidater fra programmet vil ha solid innsikt i moderne teorier og være i stand til å reflektere kritisk over teoretiske, empiriske og etiske problemer og utfordringer de kan møte i sitt profesjonelle arbeid. I tillegg vil de ha god innsikt i globale spørsmål og hvordan nye ideer, produkter og konsepter oppstår og utvikles. Programmet gir studentene erfaring i å formidle faglige tema både skriftlig og muntlig. Gjennom utveksling og samarbeid med internasjonale grads- og utvekslingsstudenter, utvikler de sine språklige og tverrkulturelle kommunikasjonsferdigheter.

Kandidater uteksaminert fra dette programmet er attraktive for et bredt spekter av stillinger innen privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor

Det femårige masterprogrammet er et integrert studieprogram bestående av en treårig bachelorgrad i økonomi og administrasjon og to års studier på masternivå. Fordi studieprogrammet bygger på et nasjonalt samarbeid om økonomisk administrativ utdanning, består de to første årene av s obligatoriske emner i følgende fire disipliner: (1) bedriftsøkonomi, (2) samfunnsøkonomi, (3) markedsføring og organisasjonsteori, og (4) metodefag. I tredje studieår kan studentene enten velge «HR og organisasjonsutvikling» på 60 studiepoeng i Grimstad eller ta tredje året i Kristiansand hvor det inngår valg-/fordypningsemner (eller utveksling) i høstsemesteret og obligatoriske emner og bacheloroppgave i vårsemesteret.

De to siste årene - som er på masternivå - består av 12 emner, hvert på 7,5 studiepoeng. I tillegg kommer en masteroppgave i siste semester på 30 studiepoeng. Studentene velger en av tre spesialiseringer: Financial Economics, Økonomisk styring eller International Management. Innenfor hver av spesialiseringene består første og andre semester av obligatoriske emner, mens studentene velger fire valgemner i tredje semester. I siste semester skriver studentene sin masteroppgave.

Studenter som ønsker å reise på utveksling, kan gjøre dette i 5. semester og/eller 9. semester.

For detaljert informasjon om de tre første studieårene, se programbeskrivelsen for bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon. For detaljert informasjon om fjerde og femte studieår, se beskrivelsen for master i økonomi og administrasjon.

Undervisnings-og læringsformer

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon er et ordinært fulltidsstudium. Undervisningen vil variere mellom forelesninger, prosjektarbeid i grupper og skriftlige innleveringsoppgaver. Bruk av IKT og biblioteksdatabaser inngår som en naturlig del av arbeids- og undervisningsformene. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer detaljer. Undervisningsspråket er engelsk i en rekke emner. De to siste årene i programmet undervises to emner parallelt i første halvdel av semesteret med avsluttende eksamen før de neste to emnene undervises etter samme prinsipp.

Vurderingsformer

I de fleste emner er det arbeidskrav (individuelt eller i grupper) for å få gå opp til eksamen, og noen emner omfatter muntlige presentasjoner. Se hver enkelt emnebeskrivelse. De fleste emnene har individuell skriftlig eksamen med bokstavkarakterer A-F, hvor A er beste karakter og F er stryk.

Internasjonalisering

Studentene eksponeres for internasjonale dimensjoner og problemstillinger i undervisningen og i pensumlitteraturen. Mange av foreleserne har internasjonal bakgrunn og er aktive i internasjonale forskernettverk. En rekke emner undervises på engelsk, og internasjonale studenter kommer også til Handelshøyskolen UiA for å ta deler av sin grad som innvekslingsstudent. Dette bidrar til et internasjonalt studiemiljø hvor de fleste kommer i kontakt med utenlandske studenter og bruker engelsk aktivt i løpet av studietiden.

Det er lagt til rette for utveksling i femte semester og niende semester, og studenter anbefales å dra på utveksling ved en av UiAs mange samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Et opphold ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon gir mulighet til å fordype seg i tema og kurs utover emnetilbudet ved Handelshøyskolen UiA. Utenlandsopphold gir også en tilleggsdimensjon i form av møter med andre språk og kulturer i en faglig sammenheng. I niende semester kan studentene også søke om internship i et utvalg nordiske foretak lokalisert i Asia og Afrika. Mange arbeidsgivere verdsetter slike erfaringer.

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business), og akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. For ytterlig informasjon om utvekslingsmuligheter, se Internasjonalt kontors nettsider.

Praksis

I niende (nest siste) semester kan du søke om praksisplass/internship i en lokal virksomhet eller en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika. Praksis/Internship tas i kombinasjon med henholdsvis to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA eller utveksling ved et samarbeidsuniversitet i det aktuelle landet studenten reiser til.

Vilkår for å gå videre i studiet

Studenten skal normalt ha fullført bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, totalt 180 studiepoeng, før han/hun kan gå videre på mastergradsprogrammet. 60 studiepoeng, inklusive ME-423 Research Methods, må være bestått for å få tildelt veileder for masteroppgaven.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Kandidater fra programmet har solide kunnskaper i økonomi og administrasjon, og dermed et solid fundament for ledende og faglig utfordrende stillinger i både privat og offentlig sektor.

Fullført studium kvalifiserer for opptak til Phd-program ved Handelshøyskolen UiA og andre tilsvarende program i Norge eller utlandet.

Fører til grad

Programmet fører fram til graden Master i økonomi og administrasjon - Siviløkonom.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Det utstedes to vitnemål. Ett for bachelor og ett for toårig master.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 01:31:14