Studieplan

Høst 2020

Velg studieretning for å se emner

Vår 2021

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal studenten:

KUNNSKAP

  • ha kunnskap om generell musikkteori

  • ha tilegnet seg kunnskap om ulike musikktradisjoner innen populærmusikk, kunstmusikk og folkemusikk

  • ha kunnskap om musikkvitenskapelige delområder og musikk som kulturelt fenomen og profesjonsfag

  • ha kunnskap om utøving og formidling av musikk i konsert- og undervisningssammenheng

  • ha kunnskap om musikkteknologi og musikkens digitale utvikling.

FERDIGHETER

  • kunne diskutere og reflektere over musikk som kulturuttrykk

  • kunne tilegne seg ferdigheter som gjør studenten i stand til å utvikle sitt musikalske uttrykk på hovedinstrument

  • kunne planlegge og gjennomføre en konsert alene og i samhandling med andre

  • kunne delta i og lede ulike musikalske ensembler

  • kunne reflektere over egen faglig utvikling og justere denne under veiledning

  • kunne tilegne seg formal lyttekompetanse

  • kunne håndtere relevant musikkteknologisk utstyr og samt beherske ulike arrangerings- og komposisjonsteknikker

GENERELL KOMPETANSE

  • ha utviklet faglige, kulturelle og sosiale ferdigheter slik at han/hun er i stand til å samarbeide med medstudenter

  • ha utviklet arbeids- og øvingsrutiner som gjør han/henne i stand til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter

  • kunne formidle musikk og tilhørende fagstoff muntlig og skriftlig, reflektere og delta i musikkfaglige diskusjoner

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Opptakskravet er generell studiekompetanse.

Studiet forutsetter at studenten har et faglig fundament på hovedinstrument, samt noe musikkteoretisk kunnskap.

Generell beskrivelse av studiet

Musikk årsstudium skal gi studentene grunnleggende opplæring i utøvende, lyttende og skapende virksomhet, samt et innblikk i hvordan musikk inngår i dagens samfunn som et kulturelt fenomen. Studiet vektlegger ulike musikkteoretiske emner samtidig som det gir studenten mulighet til å videreutvikle sin musikalitet gjennom kreative og utøvende prosesser. Studenten får muligheten til å utvikle seg på et selvvalgt hovedinstrument, alene og i samspill med andre. Målet er å gi studenten en bred innføring i musikk som fag, der både de praktiske og teoretiske delene av faget integreres.

Undervisnings-og læringsformer

Studiet er et fulltidsstudium over to semestre. Studiet legger opp til varierte undervisnings- og læringsformer. Studentenes arbeidstid vil i hovedsak gå med til arbeid med eget hovedinstrument og ensemblespill. Studiet organiseres både som forelesninger, gruppeundervisning, én-til-én-undervisning, prosjekter og seminarer. Noen emner har ukentlige forelesninger, klasse- eller gruppetimer, mens andre er utformet som konsentrerte kurs. Arbeid med prosjekter foregår i konsentrerte perioder. Semesterplan i de ulike emner legges frem ved semesterstart. Studentene forventes å jobbe selvstendig med innholdet i faget ut over organisert undervisning, herunder egenøving på instrument, organisering og deltakelse i ensembler og interne konserter, kollokviegrupper og tilegnelse av litteratur.

Universitetet i Agder ønsker å øke bruken av digitale verktøy i studiene. Målsettingen er blant annet å ta i bruk nye kommunikasjonsformer og å utvikle nye opplegg for undervisning og veiledning. Overgang til digital eksamen i noen emner kan bli en viktig del av denne satsingen. Studentene skal ha tilgang på bærbart datautstyr.

Den digitale læringsplattformen Canvas benyttes som kommunikasjonskanal for studieprogrammet.

Undervisningen i de enkelte emnene er obligatorisk. Se den enkelte emnebeskrivelse.

Vurderingsformer

Det benyttes ulike vurderingsformer for best mulig å sikre sammenhengen med de ulike emnenes læringsutbytter, undervisnings- og arbeidsformer og for å sikre helhet og kvalitet i utdanningen. Teoretiske emner vurderes med muntlig og/eller skriftlig eksamen, mens de utøvende emnene vurderes gjennom sensur av samspill, konserter og utøvende prøver. Se den enkelte emnebeskrivelse.

Internasjonalisering

Musikkfeltet har en sterk internasjonal orientering - der skapende og utøvende impulser er i konstant bevegelse uavhengig av nasjonale skillelinjer. Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk er tilknyttet internasjonale nettverk og studentene vil i løpet av programmet møte utenlandske gjestelærere gjennom mesterklasser, kurs, forelesninger og prosjekter. Mesterklasser, kurs og forelesninger med utenlandske gjestelærere skal supplere den ordinære undervisningen og ytterligere styrke studentens læringsutbytter.

Deler av pensum vil være på engelsk og deler av pensum vil belyse internasjonale perspektiver.

Vilkår for å gå videre i studiet

For å gå videre i 2. semester anbefales det å ha bestått:

  • MU-145-1Utøving, formidling og læring l 15 sp

  • MU-146-1Musikalske innføringsemner I 15 sp

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet i musikk gir studenten et bredt perspektiv på musikk- og musikkformidlingsfeltet. Studiet gir kompetanse og et grunnlag for å kunne utøve og undervise i musikk på ulike arenaer i det frivillige musikkliv. Studiet kan inngå som valgemne i en bachelorgrad og sammen med annen pedagogisk utdanning kan det gi mulighet til å undervise i musikk i grunnskolesystemet.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Egenbetaling

Obligatoriske studieturer, kurs og ekskursjoner medfører ingen egenandeler for studentene. Det kan bli arrangert frivillige studieturer hvor det kan påløpe utgifter for studentene. For dem som ikke har mulighet til å delta, vil det bli gjennomført annen aktivitet som på tilsvarende måte som studieturer vil styrke studentenes læringsutbytte. Det vil også bli tilbudt gratis konserter for studentene.

Andre opplysninger

I høstsemesteret blir det arrangert et obligatorisk kurs i folkemusikk. Dette er et 5-dagers kurs i regi av Ole Bull Akademiet. Undervisning, opphold og reise er gratis, men studentene må selv betale mat.

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:31:54