Studieplan

Høst 2024

Velg studieretning for å se emner

Vår 2025

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidatene:

 

KUNNSKAP

• ha kunnskap om ulike kreative tilnærmingsmetoder for komposisjon og improvisasjon i sanntid

• ha kunnskap om musikalsk praksis og relevante metoder innenfor fagområdet

• ha kunnskap om programvare, digitale instrumenter, verktøy og metoder for bruk av musikkteknologi i en konsertsituasjon

• ha kunnskap om ulike lydlige prosesseringsmetoder innen Live Electronics

 

FERDIGHETER

• kunne reflektere over sin egen kunstneriske praksis og metode, og utvikle denne under individuell veiledning

• beherske relevante verktøy, teknikker og uttrykksformer innenfor fagområdet

• kunne anvende musikkteknologi i konsertsituasjoner

• kunne vurdere kunstneriske utfordringer av praktisk og teoretisk art, samt begrunne og velge relevante løsningsmetoder

• kunne planlegge og gjennomføre ulike prosjekter som utøver innenfor fagfeltet Live Electronics

 

GENERELL KOMPETANSE

• kunne uttrykke egne kreative ideer individuelt og i samarbeid med andre

• kunne anvende lytting som metode for å tilegne seg kunnskap om musikalske forløp

• kunne formidle musikkfaglige problemstillinger som utøver innen fagområde Live Electronics

• kunne anvende Live Electronics til egen skapende og utøvende kunstneriske virksomhet

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er generell studiekompetanse samt 60 studiepoeng i utøvende musikkemner. Andre relevante emner kan etter særskilt vurdering godkjennes som grunnlag for opptak.

 

Søkere må også bestå opptaksprøve for å kunne få tilbud om studieplass.

 

Rangering av søkere skjer på bakgrunn av opptaksprøven med følgende deler:

  • Spilleprøve. Ved spilleprøven gis det en poengsum fra 10 til 20 for bestått prøve. Søkere som får mindre enn 10 poeng har ikke bestått. Spilleprøven teller 50 % av samlet poengsum.

  • Intervju. Ved intervju gis en poengsum fra 10 til 20. Intervju teller 50 % av samlet poengsum. Spilleprøven må være bestått for å få adgang til intervju.

Gode kunnskaper og ferdigheter innenfor hovedområdene utøving, produksjon og komposisjon for å bestå opptaksprøven.

Generell beskrivelse av studiet

Med begrepet Live Electronic menes improvisasjon og komposisjon i sanntid - i samvirke med musikkteknologi. Årstudiet i Live Electronics består av både utøverrelaterte og musikkteknologiske emner.

 

Studiet er sjangeruavhengig, altså beveger det seg i spennet mellom tradisjonell klassisk musikk, rytmisk musikk og elektronisk musikk. Målet med studiet er å gi studenten, uavhengig av bakgrunn, en anledning til å lære hvordan Live Electronics kan anvendes for alle instrumentgrupper.

 

Gode kunstneriske og tekniske ferdigheter er en viktig forutsetning for å kunne formidle elektronisk musikk. Studiet vektlegger derfor arbeid med utøving og formidling av elektronisk musikk, hvor balansen mellom studentens hovedinstrument og måter å prosessere lyd på er sentral.

 

Digitalisering og bransjeomstrukturering de siste årene har forandret hverdagen for den tradisjonelle musikeren, og årstudiet i Live Electronics har som mål å kunne gi et innblikk i nye kreative strategier for å prosessere, samarbeide, improvisere og fremføre. Studiet er særlig utøver- og samspillorientert. Studentene får også et innblikk i ulike deler av musikkbransjen og kulturfeltet der Live Electronics står sentralt.

Undervisnings-og læringsformer

Studiet benytter ulike undervisnings- og læringsformer som én til én-undervisning på hovedinstrument, individuell veiledning, gruppeundervisning, forelesninger, seminarer, nettleksjoner, digital veiledning og praksisrelaterte aktiviteter. Tett samarbeid mellom lærere og studenter er sentralt i studiet. Studentene deltar i arbeidslivsrelevante praksisprosjekter med arbeidsoppgaver som er relevante i forhold til studentenes faglige kompetanse.

 

Undervisningen vil være samlingsbasert, men med individuell oppfølging i hovedinstrument.

 

Den digitale læringsplattformen Canvas benyttes som kommunikasjonskanal for studieprogrammet.

Vurderingsformer

Emnene vurderes gjennom sensur av samspill, konserter og utøvende prøver. Se den enkelte emnebeskrivelse.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet kan inngå i en selvvalgt bachelorgrad.

 

Studiet kvalifiserer til skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren. Studiet kan være et utgangspunkt for en musikerkarriere, og kandidaten vil kunne velge yrker med ulike oppgaver knyttet til utøvelse, produksjon, studioteknologi, multimedia, komposisjon og formidling av musikk.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Egenbetaling

Obligatoriske studieturer, kurs og ekskursjoner medfører ingen egenandeler for studentene. Det kan bli arrangert frivillige studieturer hvor det kan påløpe utgifter for studentene. For studenter som ikke har mulighet til å delta, vil det bli gjennomført annen aktivitet som på tilsvarende måte vil styrke studentenes læringsutbytte.

Andre opplysninger

Det forventes at studenter stiller med eget instrument eller controller.

 

Programvaren Ableton Live Suite regnes som en del av pensum i programmet. Studentene ved årsstudiet i Live Electronics må derfor ha, eller gå til anskaffelse av, programvaren Ableton Live Suite. Som studenter ved et universitet er det flere programvarer som er mulig å anskaffe seg med rabatterte priser (såkalte EDU License eller «educational license»).

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 17:25:24