Studieplan

Det tas forbehold om endringer i studieplanen.

Valgemner vår 2025 (2. semester) – studentene velger til sammen 30 sp.
BE107 Bedriftsøkonomi for IT-studenter 5 sp
ORG110 Organisasjonsteori for IT-studenter 5 sp
IS-105 Datakomunikasjon og operativsystem 10 sp
IS-110 Objektorientert programmering 10 sp
TFL102 IT og samfunnsendringer 10

Dersom du vurderer å søke deg over til vårt bachelorprogram i IT og informasjonssystemer, via lokalt innpassingsopptak, må du i andre semester velge de emnene som ligger obligatorisk i andre semester på bachelor i IT og informasjonssystemer. For studieåret 2024/2025 er dette IS-105, IS-110, BE-107 og ORG110. Ta kontakt med studierådgiver for informasjon om dette.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studiet skal studenten:

  • ha en helhetlig forståelse av hva digitalisering og informasjonssystemer er, muligheter og utfordringer ved innføring og bruk av informasjonssystemer, samt hvilken rolle informasjonssystemer har i organisasjoner og i samfunnet.

  • kunne delta aktivt i analyse, design og testing av en prototype på digitale interaksjonsløsninger med hensiktsmessig brukbarhet

  • kjenne til noen grunnleggende prinsipper for algoritmisk tenkning

  • kunne bidra i systemutviklingsprosjekter med forståelse for samarbeid og prosjektledelsesmetoder

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Norsk, men enkelte emner kan bli undervist på engelsk. Noe av pensumlitteraturen vil være på engelsk. Det er derfor en fordel med gode kunnskaper i engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet har som formål å gi en grunnleggende forståelse av og kunnskap om hvordan IT og informasjonssystemer kan utvikles, anvendes og utnyttes i bedrifter og organisasjoner.

Undervisnings-og læringsformer

De ulike undervisningsformene studentene vil møte i løpet av studiet skal bidra til å utvikle studentens evne til praktisk problemløsning, samarbeid og kommunikasjon, samtidig som de lærer fagområdet. Sentrale undervisningsformer er:

  • Fellesforelesninger

  • Gruppearbeid og gruppeøvinger

  • Individuelle øvinger på PC-lab

  • Seminarer

  • Casestudier

Det legges stor vekt på at studentene skal jobbe i team i studiet og det er lagt opp til gruppearbeid i en overvekt av emnene. I enkelte emner er det krav om obligatorisk oppmøte. Utover dette forutsettes det aktiv deltakelse i undervisningsaktvitetene i studiet.

Vurderingsformer

Studiet benytter seg av stor variasjon i vurderingsformer, som:

  • Skriftlig eksamen

  • Muntlig eksamen, individuelt eller i gruppe

  • Oppgaver/rapporter, individuelt eller i gruppe

  • Mappeeksamen hvor det kan inngå både gruppearbeid og individuelt arbeid

Flere emner har en kombinasjon av ulike vurderingsformer, primært ved bruk av digitale verktøy. Det benyttes en kombinasjon av karaktersettingen bestått/Ikke bestått og gradert karakter A-F i studiet. I enkelte emner gis det gruppevis karakter. Se hver enkelt emnebeskrivelse for ytterligere detaljer.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet i IT og informasjonssystemer gir en god forståelse av teknologiens muligheter som gjør kandidaten i stand til å bidra til god utnyttelse av IT i sitt arbeid.

Studenter som har tatt årsstudiet kan søke innpassingsopptaket til andre studieår på IT og informasjonssystemer, bachelorprogram. Årsstudiet kan også inngå som del av andre bachelorprogrammer.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder §12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 17:25:15