Studieplan

Det tas forbehold om endringer i studieplanen. Valgemnene tilbys under forutsetning av at det er nok påmeldte studenter og tilgjengelige ressurser, og vær oppmerksom på at det kan oppstå timeplankollisjon

Valgemner vår 2023 (2. semester) – studentene velger til sammen 30 sp.
BE107 Bedriftsøkonomi for IT-studenter 5 sp
ORG110 Organisasjonsteori for IT-studenter 5 sp
IS-105 Datakomunikasjon og operativsystem 10 sp
IS-110 Objektorientert programmering 10 sp
TFL102 IT og samfunnsendringer 10

Dersom du vurderer å søke deg over til vårt bachelorprogram i IT og informasjonssystemer må du i andre semester velge de emnene som ligger i andre semester på bachelor i IT og informasjonssystemer. For studieåret 2022/2023 er dette IS-105, IS-110, BE-107 og ORG110.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Studenten skal kunne forstå hvilke muligheter IT kan gi, og bidra til å realisere disse mulighetene gjennom deltakelse i utviklingsprosjekter.

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Studenter må være forberedt på at enkelte emner kan bli undervist på engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet har som formål å gi en grunnleggende forståelse av og kunnskap om hvordan IT og informasjonssystemer kan utvikles, anvendes og utnyttes i bedrifter og organisasjoner.

Undervisnings-og læringsformer

En rekke forskjellige undervisningsformer blir brukt: fellesforelesninger, seminarer, gruppearbeid, gruppeøvinger og individuelle øvinger. I tillegg kommer innleveringsarbeider (individuelt eller i grupper). Undervisningsspråket er i hovedsak norsk, men enkelte valgemner kan bli undervist på engelsk. I studiet er det lagt opp til gruppearbeid i en overvekt av emnene.

I de fleste emner må obligatoriske oppgaver og/eller prosjektarbeid være bestått før man får gå opp til eksamen. Det forutsettes at studentene deltar i den organiserte undervisningen og tilegner seg en stor del av lære- og arbeidsstoffet på egenhånd.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet i IT og informasjonssystemer gir en god forståelse av teknologiens muligheter som gjør kandidaten i stand til å bidra til god utnyttelse av IT i sitt arbeid.

Studenter som har tatt årsstudiet kan søke innpassingsopptaket til andre studieår på IT og informasjonssystemer, bachelorprogram. Årsstudiet kan også inngå som del av andre bachelorprogrammer.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Andre opplysninger

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:30:52