Studieplan

Det gjøres oppmerksom på at valgemnene i 5. semester kan bli begrenset av et forbehold om tilstrekkelig påmelding og tilgjengelige ressurser for de enkelte valgemner. Hvilke valgemner som tilbys kan derfor variere.

Valgemner vår 2021 (2. semester) – studentene velger til sammen 30 sp.
BE107 Bedriftsøkonomi for IT-studenter 5 sp
ORG110 Organisasjonsteori for IT-studenter 5 sp
IS-105 Datakomunikasjon og operativsystem 10 sp
IS-110 Objektorientert programmering 10 sp
TFL102 IT og samfunnsendringer 10

Dersom du vurderer å søke deg over til vårt bachelorprgram, anbefaler vi at du velger de samme emnene som førsteårsstudenter i bachelorstudiet i IT og informasjonssystemer følger. For studieåret 2020/2021 vil det si emnene IS-105, IS-110, BE-107 og ORG110.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Studenten skal kunne forstå hvilke muligheter IT kan gi, og bidra til å realisere disse mulighetene gjennom deltakelse i utviklingsprosjekter.

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Studenter må være forberedt på at enkelte emner kan undervises på engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet har som formål å gi en grunnleggende forståelse av og kunnskap om hvordan IT og informasjonssystemer kan utvikles, anvendes og utnyttes i bedrifter og organisasjoner.

Undervisnings-og læringsformer

En rekke forskjellige undervisningsformer blir brukt: fellesforelesninger, seminarer, gruppearbeid, gruppeøvinger og individuelle øvinger. I tillegg kommer innleveringsarbeider (individuelt eller i grupper). Undervisningsspråket er i hovedsak norsk, men enkelte valgemner kan bli undervist på engelsk. I studiet er det lagt opp til gruppearbeid i en overvekt av emnene.

I de fleste emner må obligatoriske oppgaver og/eller prosjektarbeid være bestått før man får gå opp til eksamen.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årsstudiet kan inngå som en breddeenhet i flere bachelorprogram ved universitetet eller være et supplement til annen utdanning. Gjennom innsikten i eget fagfelt (økonomi, sykepleie, lærerutdanning m.m.) kombinert med forståelsen av teknologiens muligheter vil kandidatene kunne bidra til god utnyttelse av IT på sitt arbeidssted.

 

Fra årsstudiet går det ann å søke om intern overgang påfølgende vår til vårt bachelorprogram, les mer om dette her: https://www.uia.no/studier2/opptak/intern-overgang-fraa-aarstudium-til-bachelorstudium. Det vil være plassbegrensning for denne ordningen som kun tilbys studenter mens de tar dette årsstudiet - ikke i etterkant. Studenter som får dette innvilget starter da direkte på andre året av bachelorgraden i IT og informasjonssystemer. Studenter som ikke har søkt innen fristen må søke på bachelorstudiet gjennom samordna opptak, og studierådgiver vil da sette opp et alternativt løp. Gi beskjed til studierådgiver så snart du har fått studieplass slik at dette avklares før studiestart.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:30:52