Studieplan

Høst 2025

Valgemner eller utveksling

Velg studieretning for å se emner

Vår 2026

Velg studieretning for å se emner

To emner undervises parallelt første del av semesteret og avsluttes med eksamen i midtveisperioden, mens de to siste emnene undervises parallelt i siste del av semesteret. Undervisningen i det tverrfaglige TFL-emnet går over hele semesteret. Det tas forbehold om endringer i studieplanen. Valgemnene tilbys under forutsetning av at det er nok påmeldte studenter og tilgjengelige ressurser. Vær også oppmerksom på at det kan forekomme timeplankollisjoner.

Valgemner høsten 2024

  • ORG419 Judgement and Decision Making

  • ORG438 Project Business

  • ORG440 Supply Chain Management

  • ORG452 Internship in Nordic Enterprises in High-Growth Economies*

  • ORG456 Internship in Enterprises in Norway*

  • ORG457 Crowdfunding Lab

  • ORG468 Creative Problem Solving

Valgemner fra andre fakultet:

  • IS-403 Digital transformasjon og prosessledelse (10 sp)**

  • IS-406 Digital Technology and Enterprise Systems I (10 sp)**

  • IS-511 Managing IT and Systems Development (10 sp)**

  • ORG447 Styring og nettverksorganisering i offentlig sektor (10 sp)**

  • ST-412 Styringsverktøy i offentlig forvaltning (10 sp)**

*Separat opptaksprosess i løpet av 2. semester. Se nærmere informasjon i de aktuelle emnebeskrivelsene.

**Begrenset antall plasser. Kontakt studieveileder for påmelding til emner med begrenset antall plasser. Fortløpende opptak.

Emner med engelske emnenavn undervises på engelsk.

Studenter kan også søke om opptak til valgemner som tilbys i masterprogrammet i økonomi og administrasjon. Opptak til disse emnene forutsetter at studentene tilfredsstiller de faglige forkunnskapene for å ta disse emnene. Kontakt studieveileder for nærmere informasjon.

I tillegg kan studentene søke om å få godkjent European Integration (30 sp sommer/høst) som valgemner. De som ønsker dette, må ta kontakt med studieveileder på et tidlig tidspunkt. European Integration består av:

  • ST-419 History, Institutions and Policies of European Integration (10 sp) - sommer

  • ST-420 Current Issues in the European Union (10 sp) - sommer

  • ST-421 EU Studies: Research Essay (10 sp) - høst

Studenter kan søke om plass på SV-420-1 UiA Samskaping – Teori i praksis (10 sp) og få dette godkjent som valgemne i studieplanen.

Studenter kan etter søknad også få godkjent valgemner fra andre masterprogram. Ta kontakt med studieveileder dersom dette er aktuelt.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

En kandidat som har fullført dette programmet skal ha følgende læringsutbytte:

 

GENERELL KOMPETANSE

Kandidaten skal:

  • være i stand til å analysere internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer i programmet

  • være i stand til å analysere hvordan nye ideer, konsepter eller produkter blir utviklet innen relevante fagfelt

  • kunne anvende etisk tekning i arbeidslivet og forstå hvordan organisasjoner kan opptre ansvarlig

  • være i stand til selvstendig og kritisk tenkning

  • kunne formidle akademiske problemstillinger både muntlig og skriftlig

  • ha utviklet evner til problemløsning

KUNNSKAP

Kandidaten skal:

  • kunne demonstrere avanserte kunnskaper om virksomhetsledelse og -styring i internasjonale markeder

  • ha innsikt i strategiske og operasjonelle utfordringer virksomheter kan stå overfor i en internasjonal kontekst

  • ha inngående kunnskap om sentrale utviklingstrekk innenfor programmets fagområder

FERDIGHETER

Kandidaten skal kunne:

  • kombinere kunnskap fra ulike fagfelt

  • diskutere teori og metodiske tilnærminger relevant for analyse av empiriske og teoretiske problemer innenfor fagområdet

  • identifisere og bruke relevante teorier og metodiske tilnærminger på et spesifikt problem

  • vurdere økonomiske og samfunnsmessige konsekvenser av en gitt løsning på et bestemt problem

  • videreutvikle sin kunnskapsbase i et livslangt læringsperspektiv

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).

Faglig grunnlag er:
I opptaksgrunnlag skal det inngå enten minst 80 studiepoeng fordypning eller integrert studium av minst to års varighet i økonomi og administrasjon, markedsføring, ledelse eller tilsvarende. Minimum 20 studiepoeng av disse skal være på nivå 2 / påbyggingsnivå.

Følgende fagområder må inngå i et samlet omfang på minst 60 studiepoeng:

  • Bedriftsøkonomisk analyse

  • Samfunnsøkonomi

  • Metodefag

  • Markedsføring

  • Organisasjon og ledelsesfag

Alle fagområder må være dekket.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

Det gis ikke betinget opptak til masterprogrammet i International Business.

Utfyllende regler for opptak til det enkelte masterprogram er fastsatt med hjemmel i forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-11-24-3370?q=uia

Gode engelskkunnskaper. Obligatoriske emner og en rekke valgemner undervises på engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Master i International Business gir studentene teoretisk kunnskap og analytiske og praktiske ferdigheter til å analyse utfordringer som bedrifter kan møte i internasjonale markeder. I programmet diskuteres hvordan utfordringene kan håndteres ved hjelp av relevante virksomhets- og markedsføringsstrategier, ledelsesformer og virksomhetsstyringssystemer. Sentralt i programmet er multinasjonale selskaper og hvordan disse opererer. Utfordringer små og mellomstore virksomheter står overfor i forbindelse med inntreden på den internasjonale arena blir også diskutert.Studieprogrammet gir studentene økt kulturell forståelse og kunnskap om internasjonale forhold, noe som gjør dem godt egnet for stillinger i virksomheter som opererer i internasjonale markeder.

I tillegg til norske studenter tas internasjonale studenter opp til programmet. Samtlige obligatoriske emner blir undervist på engelsk.

Undervisnings-og læringsformer

Masterprogrammet i International Business er et ordinært fulltidsstudium. To emner undervises parallelt i første halvdel av semesteret med avsluttende eksamen før de neste to emnene undervises etter samme prinsippet. Undervisningen vil variere med kombinasjon av forelesninger, prosjektarbeid i grupper, skriftlige innleveringsoppgaver og andre undervisning og læringsformer.

Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer informasjon. Undervisningsspråket er engelsk i alle obligatoriske emner samt i en rekke valgemner.
Programmet samkjøres med tilsvarende spesialisering i Økonomi og administrasjon – siviløkonom, masterprogram.

Vurderingsformer

I de fleste emner er det arbeidskrav (individuelt eller i grupper) for å få gå opp til eksamen, og noen emner har muntlige presentasjoner. Mange emner har individuell skriftlig eksamen som teller 100% av karakteren, mens enkelte emner har skriftlig skoleeksamen som deleksamen kombinert med for eksempel en innleveringsoppgave.

De fleste emner har bokstavkarakterer A-F, hvor A er beste karakter og F er stryk. Se hver enkelt emnebeskrivelse for mer informasjon.

Internasjonalisering

Masterprogrammet i International Business er internasjonalt i innhold og orientering. Studentene eksponeres for internasjonale dimensjoner og problemstillinger i undervisningen, lærebøker, forskningsartikler og annet undervisnings- og læringsmateriell. All undervisning i de obligatoriske emnene, samt i en rekke valgemner, er på engelsk. Det tas opp internasjonale gradsstudenter til programmet og de aller fleste emnene tilbys også innkommende utvekslingsstudenter. Mange forelesere har internasjonal bakgrunn og er aktive i internasjonale forskernettverk.

Studentene kan søke om utveksling i tredje semester.

Handelshøyskolen ved UiA oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden for å få ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi studentene et sosialt utbytte, samt større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale tema og problemstillinger. Et utvekslingsopphold gir også mulighet for internasjonal nettverksbygging. Se informasjon om utvekslingsmulighetene i programmet på Internasjonalt kontors nettsider.

Handelshøyskolen tilbyr også praksis i nordiske virksomheter i Asia og Afrika kombinert med studier ved en av våre partnerinstitusjoner.

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB - the Association to Advance Collegiate Schools of Business. Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over.

Vilkår for å gå videre i studiet

60 studiepoeng, inklusive ME-423 Research Methods, må være bestått for å få tildelt veileder for masteroppgaven.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Kandidater fra programmet vil være attraktive for en rekke stillinger i offentlig, privat og frivillig sektor, og særlig i virksomheter som opererer i internasjonale markeder. Studieprogrammet gir også grunnlag for å etablere og drive egen virksomhet.
Fullført studium kvalifiserer for opptak til ph.d.-program ved Handelshøyskolen UiA og andre tilsvarende program i Norge eller utlandet.

Fører til grad

Programmet fører fram til graden Master in International Business.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.

Andre opplysninger

INFORMASJON SOM GJELDER SIDETITTELEN SIVILØKONOM

Masterprogrammet i International Business er ikke en siviløkonomutdanning og masterprogrammet i International Business gir ikke sidetittelen Siviløkonom. Dette gjelder også for studenter som har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, eller tilsvarende, fra tidligere.

Det er UHR-Økonomi og administrasjon (fagstrategisk enhet for økonomiske og administrative fag) som har vedtatt vilkårene for å tildele tilleggstittelen/sidetittelen Siviløkonom. Se informasjon om dette via deres nettsider: https://www.uhr.no/strategiske-enheter/fagstrategiske-enheter/uhr

Studenter som har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon, eller tilsvarende, og som ønsker siviløkonomtittelen kan søke opptak til det toårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom. Studenter som etter søknad får opptak til dette programmet kan søke om innpass for de emnene som de har tatt i første studieår i International Business. Søknad sendes via lokalt opptak og ordinær søknadsfrist er 15. april.

Studenter som har fullført en mastergrad i International Business, og som på et senere tidspunkt får opptak til masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom på UiA, må ta 60 nye studiepoeng for å få utsted en ny mastergrad. Disse studentene må også skrive en ny masteroppgave.

For mer informasjon og veiledning kontakt studieveileder.

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 16:25:15