Studiets oppbygging for Industriell økonomi og teknologiledelse finner du inntil videre på våre gamle nettsider: 

https://old.uia.no/studieplaner/programme/MASTIND%C3%98K5

  • Alle 8 emner er obligatoriske i 7. og 8. semester.

  • I 5. semester og 9. semester er det lagt til rette for utveksling til utenlandske studiesteder.

  • Studenter som ikke drar på utveksling i 5. semester, skal velge 3 emner som i sum gir 30 studiepoeng, og i 9. semester skal de velge 4 emner som i sum gir 30 studiepoeng

  • I 9. semester ved UiA tilbys spesielt 5 emner som alle er fordypningsemner i forhold til emnene fra 7. og 8. semester:

- IND513 Strategisk økonomistyring 7,5 sp

- IND514 Videregående kurs i prosjektledelse og -planlegging 7,5 sp

- IND422 Teknisk risiko- og mulighetsledelse 7,5 sp

- ORG503 Innovasjonsledelse og entreprenørskap 7,5 sp

- ORG502 Tjenesteinnovasjon 7,5 sp

Også andre tilgjengelige masteremner ved Handelshøyskolen og Fakultet for teknologi og realfag kan velges, men for alle gjelder at de bør fremstå som fordypninger av emnene i første og annet semester. Studiekoordinator skal uansett godkjenne alle valg. Det gjelder også for emner valgt under utveksling.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskaper

  • ha grundig kunnskap om bedriftsøkonomisk analyse

  • ha grundig kunnskap om prosjekt- og prosjekteringsledelse og underliggende spesialistkompetanse

  • ha grundig kunnskap om ulike former for produksjon og endringsprosesser på bedriftsnivå

Ferdigheter

  • ha tilegnet seg et grunnlag for lederskap og nytenkning når det gjelder å planlegge, lede og evaluere utviklings- og endringsprosesser i bedrifter

  • vise evne til selvstendig refleksjon, kritisk vurdering, læring og personlig mestring

  • kunne arbeide på tvers av fag og sektorer

  • kunne reflektere rundt hvordan teoretisk analyse kan være praktisk anvendbar og ha nytteverdi i arbeidslivet

  • kunne gjennomføre et forsknings- eller utviklingsarbeid på de feltene studiet omhandler

Generell kompetanse

  • utvikle et internasjonalt perspektiv på bedrifters virksomhet

  • øke sin innovative orientering og forstå innovasjonsprosesser

  • utvikle en ansvarlig tenkemåte

  • utvikle en evne til å tenke selvstendig og kritisk

  • kunne kommunisere sentrale ideer

  • være effektive problemløsere gjennom samarbeid

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Det femårige masterprogrammet i Industriell økonomi og teknologiledelse er for studenter som ønsker å ta en sivilingeniørutdanning, og som ikke har gjennomført en ingeniørutdanning tidligere. Søknad om opptak til det femårige programmet sendes gjennom Samordna opptak.

Opptakskrav er en av følgende:
1) Generell studiekompetanse med R2 (3MX) og Fysikk 1 (2FY)
2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning
3) Generell studiekompetanse og Realfagskurset (halvårig forkurs)
4) Toårig teknisk fagskole med R2 (3MX)

Søkere med fullført bachelorutdanning i ingeniørfag skal søke påbyggingsstudiet toårig master i industriell økonomi og teknologiledelse gjennom lokalt opptak på www.uia.no

Generell beskrivelse av studiet

Det femårige mastergradsstudiet i industriell økonomi (IndØk) er satt sammen av en treårig bachelorutdanning i ingeniørfag og et toårig master påbyggingsstudium. De tre første årene velger studentene ett av våre treårige ingeniørstudier:

  • Byggdesign

  • Data

  • Elektronikk

  • Fornybar energi

  • Mekatronikk

Alle studenter på femårig master i industriell økonomi må ta et obligatorisk emne i matematikk i 5. semester. Studenter som følger Byggdesign, Elektronikk, Fornybar energi eller Mekatronikk må ta MA-307 Matematikk 4. Studenter som følger Data må ta MA-224 Diskret matematikk 2.

Mastergradsstudiet i industriell økonomi og teknologiledelse (INDØK) er bygget opp rundt særlig satsing på bedriftsøkonomi og prosjekt- og prosjekteringsledelse, inkludert risikostyring, industriell anskaffelse og kontraktsledelse, forbedringsarbeid innenfor produksjon, logistikk og i verdikjeder. Dernest gir studiet grunnlag for å velge innovasjonsfag som valgfag.

Utdanningen er rettet mot det operative bedriftsnivået og viktige utviklingstrekk i næringslivet. Det gjelder framvekst av en mer nettverksbasert økonomi med økt flyt av produkter, tjenester og informasjon mellom bedrifter. Det gjelder økt vekt på sosiale relasjoner for å få til endring og arbeid i tverrfaglige team i bedrifter og på tvers av organisasjoner. Det gjelder også økt betydning av læring og nyskaping som konkurransefaktor.

INDØK ved UiA tar sikte på å være ledende i Norge på å gi studentene opplæring i ledelse av store engineerings- og industriprosjekter som kjennetegnes av komplekse og sammensatte verdikjeder med mange grensesnitt, hyppige endringer og store gjensidige avhengigheter mellom disipliner, fag og bedrifter. Strategiske valg ved oppstart av slike prosesser er en viktig del av dette.

Studentene skal gjennom studiet lære å gjennomføre selvstendige forsknings- og utredningsoppgaver hvor kritisk refleksjon er viktig. Masteroppgaven utføres oftest i samarbeid med bedrifter, hvor studenten sammen med bedriften skal bidra til å forbedre noe gjennom konstruktiv forskning, som knyttes opp mot teori, relevans og testing/verifisering.

Undervisningen gir på norsk eller engelsk.

Undervisnings-og læringsformer

Studiet legger opp til varierte undervisnings- og arbeidsmåter samt tett oppfølging av den enkelte student. Det gis ulike tilbakemeldinger underveis, blant annet i form av veiledning og flere innleveringsoppgaver. Det vil bli gitt forelesninger og benyttet ulike former for studentaktive metoder som gruppearbeid av forskjellige typer, seminar- og veiledningsgrupper.

Undervisningen vil hovedsakelig foregå på norsk, men det vurderes om noe også vil bli undervist på engelsk. Ved forespørsel vil veiledning på masteroppgaven kunne tilbys på engelsk.

Vurderingsformer

Vurderingsformene i studiet fremgår av emnebeskrivelsene. Vurderingsformene er varierte og nært knyttet til arbeidsformen i hvert enkelt emne. Det benyttes både skoleeksamen og hjemmeeksamen (for eksempel mappevurdering, essays, artikkel). Det er hovedsakelig lagt opp til individuelle vurderinger, men gruppeeksamen benyttes også. Det benyttes graderte karakterer.

Masteroppgaven utføres individuelt, men kan gjennomføres i samarbeid med andre som delprosjekter innenfor samme hovedprosjekt. Masteroppgaven vurderes av intern og ekstern sensor. Oppgaven presenteres og drøftes med kandidaten i en muntlig avsluttende eksamen (med varighet på ca en time). Det benyttes gradert karakter på masteroppgaven. Karakteren kan justeres etter muntlig høring.

Internasjonalisering

Det er lagt opp til mulighet for internasjonal utveksling. Det henvises for øvrig til fakultetets nettsider og Internasjonal avdeling for detaljert informasjon.

Vilkår for å gå videre i studiet

Studentene må ha bestått minst 165 studiepoeng i sin utdanningsplan for å starte 4. året. Alle emner fra de tre første årene må være bestått før man kan starte 5. året.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Masterstudiet i IndØk gir studenter en tverrfaglig utdanning. Den teknologiske grunnforståelsen fra bachelorstudiet i ingeniørfag suppleres med gode kunnskaper innen bedriftsøkonomisk analyse, verdikjedestyring, risikostyring og innovasjonsledelse i masterpåbyggingen. Kandidater fra studiet har gått til stillinger innenfor drift og planlegging i private virksomheter, spesielt industribedrifter. Masterstudiet gir grunnlag for opptak til doktorgradsutdanning.

Fører til grad

Studieprogramet er delt inn i en bachelor- og en masterdel. Fullført femårig utdanning gir gradene bachelor i ingeniørfag og master i teknologi - sivilingeniør.

Studentevaluering

tudieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Kontaktperson

Studiekonsulent Geir Kløkstad

Andre opplysninger

Det er krav om obligatorisk HMS-kus for studenter som tas opp på studieprogrammet

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 18:25:12