Bilde av studiemodell

Studentene velger en ingeniørfaglig spesialisering på 3x7,5 studiepoeng basert på fagområdet i bachelorgraden deres. Spesialiseringsemnene hentes fra andre sivilingeniørprogram på Fakultet for teknologi og realfag.

  • Bygg: BYG404 Life Cycle Assessment, BYG509 Digital Building Process, BYG512 Arealplan/BYG513 Utmatting.

  • Data – softwareutvikling: IKT450 Deep Neural Networks, IKT433 Big Data, IKT445 Generative Programming

  • Data – cybersikkerhet: IKT447 Risk and Vulnerability, IKT519 Block Chain, IKT521 Cryptography

  • Elektronikk: IKT454 5G and IoT 1, IKT458 5G and IoT 2, IKT444 Mobile Communication Networks

  • Fornybar energi: ENE505 Power Electronics, ENE506 Smart Grid Systems, ENE416 Wind Energy/ENE419 Solar Cell Technology

  • Mekatronikk: MAS416 Modellering av mekatroniske systemer, MAS414 Maskintekniske systemer, MAS512 Maskinsyn og KI

I tredje semester er det lagt til rette for utveksling til utenlandske studiesteder eller praksisplass i en norsk bedrift.

15 studiepoeng IndØk-emner kan velges i 3. semester. Valgemnene som er angitt i studieplanen vil være samordnet med tanke på timeplan og eksamensdatoer. Det er også mulig å få godkjent andre relevante valgemner ved Handelshøyskolen og Fakultet for teknologi og realfag, men disse vil ikke bli koordinert med hensyn til timeplan og eksamen. Nærmere informasjon om alternative valgemner vil bli gitt i Canvas. Studieprogramleder skal godkjenne alle valgemner som ikke er forhåndsgodkjent i studieplanen.. Det gjelder også for emner valgt under utveksling.

Internship
I tredje semester kan studentene også søke om et internship i en virksomhet i Norge eller en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika. Internship tas som valgemne ved enten Handelshøyskolen ved UiA eller Fakultet for teknologi og realfag.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskap

  • ha et bredt kunnskapsgrunnlag innenfor økonomi og ledelse

  • ha grundig kunnskap om prosjekt- og prosjekteringsledelse av engineering- og industriprosjekter og spesialistkompetanse innen valgte deler av dette fagområdet.

  • ha inngående kunnskap om teknologiske tema og problemstillinger innenfor sin valgte tekniske fagretning

  • ha inngående kunnskap om vitenskapelige teori og metode innenfor økonomi og ledelse

  • kunne anvende kunnskap om hvordan teknologi og ledelse kan fremme bærekraft

Ferdigheter

  • ha tilegnet seg et grunnlag for lederskap og nytenkning når det gjelder å planlegge, lede og evaluere utviklings- og endringsprosesser i bedrifter

  • vise evne til selvstendig refleksjon, kritisk vurdering, læring og personlig mestring

  • kunne vurdere teorier og informasjon kritisk og velge ut og anvende relevant metode for å belyse problemer i skjæringsfeltet mellom teknologi og ledelse/økonomi

  • kunne gjennomføre et forsknings- eller utviklingsarbeid innen industriell økonomi og teknologiledelse under veiledning og i tråd med forskningsetiske normer

Generell kompetanse

  • kunne analysere relevante etiske problemstillinger i skjæringspunktet mellom teknologi og økonomi/ledelse

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder og bidra til effektiv problemløsning gjennom samarbeid

  • kunne uttrykke seg akademisk, presist og forståelig både muntlig og skriftlig til fagfeller og allmennheten

  • kunne bidra til nytenking, endrings- og innovasjonsprosesser i bedrifter og organisasjoner

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført og bestått treårig bachelorstudium i ingeniørfag, basert på nasjonal rammeplan. Videre stilles følgende krav som delvis går ut over minimumskravene i rammeplanen:

    • Minst 25 studiepoeng i relevant matematikk

    • Minst 5 studiepoeng i statistikk

    • Minst 7,5 studiepoeng i fysikk

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-11-24-3370?q=uia

Generell beskrivelse av studiet

Generell beskrivelse av studiet

Mastergradsstudiet i industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk) skal utdanne dyktige endringsagenter. I dette ligger at studentene tilegner seg kunnskaper og bevissthet om teknologi, økonomi og bærekraft, samt evnen til å lede mennesker, prosesser og organisasjoner.

Utdanningen er rettet mot det operative bedriftsnivået og viktige utviklingstrekk i næringslivet. Det gjelder framvekst av en mer nettverksbasert økonomi med økt flyt av produkter, tjenester og informasjon mellom bedrifter. Det gjelder økt vekt på sosiale relasjoner for å få til endring og arbeid i tverrfaglige team i bedrifter og på tvers av organisasjoner. Det gjelder også økt betydning av læring og nyskaping som konkurransefaktor.

IndØk ved UiA skal gi studentene kompetanse i ledelse av engineerings- og industriprosjekter som kjennetegnes av komplekse og sammensatte verdikjeder med mange grensesnitt, hyppige endringer og store gjensidige avhengigheter mellom disipliner, fag og bedrifter. Strategiske valg ved oppstart av slike prosesser er en viktig del av dette.

Studentene skal gjennom studiet lære å gjennomføre selvstendige forsknings- og utredningsoppgaver hvor kritisk refleksjon er viktig. Masteroppgaven utføres oftest i samarbeid med bedrifter, hvor studenten sammen med bedriften skal tillempe vitenskapelig teori og metode til praktiske problemstillinger i arbeids- og næringsliv.
Studieprogrammet er med og fremmer FNs bærekraftmål på områdene anstendig arbeid og økonomisk vekst; innovasjon, industri og infrastruktur, samt ansvarlig forbruk og produksjon.

Undervisningen gis på norsk eller engelsk.

Undervisnings-og læringsformer

Studiet legger opp til varierte undervisnings- og arbeidsmåter samt tett oppfølging av den enkelte student. Det gis ulike tilbakemeldinger underveis, blant annet i form av veiledning og flere innleveringsoppgaver. Det vil bli gitt forelesninger og benyttet ulike former for studentaktive metoder som gruppearbeid av forskjellige typer, seminar- og veiledningsgrupper. Avhengig av emne kan undervisningen foregå digitalt eller i klasserom.

Undervisningen vil hovedsakelig foregå på norsk, men noe vil også bli undervist på engelsk. Ved forespørsel vil veiledning på masteroppgaven kunne tilbys på engelsk.

Vurderingsformer

Vurderingsformene i studiet fremgår av emnebeskrivelsene. Vurderingsformene er varierte og nært knyttet til arbeidsformen i hvert enkelt emne. Det benyttes både skoleeksamen og hjemmeeksamen (for eksempel mappevurdering, essays, artikkel). Det er hovedsakelig lagt opp til individuelle vurderinger, men gruppeeksamen benyttes også. Det benyttes i hovedsak graderte karakterer.

I emner hvor undervisningsspråket er engelsk, skal også obligatoriske arbeidskrav og eksamensbesvarelser leveres på engelsk.

Masteroppgaven utføres parvis eller individuelt. Masteroppgaven vurderes av intern og ekstern sensor. Det benyttes gradert karakter på masteroppgaven.

Internasjonalisering

Pensumlitteraturen er internasjonalt orientert, og studentene møter forelesere med internasjonal erfaring og forskernettverk.

Det er lagt til rette for utveksling i tredje semester. Det henvises for øvrig til fakultetets nettsider og Internasjonalt kontor for detaljert informasjon.

Vilkår for å gå videre i studiet

For å få starte på en 30 studiepoengs masteroppgave, må minst 75 studiepoeng i utdanningsplanen være bestått før starten på det semesteret masteroppgaven skal skrives. Emner som masteroppgaven bygger videre på, må være bestått.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Masterprogrammet i industriell økonomi og teknologiledelse gir studenter en tverrfaglig utdanning. Den teknologiske grunnforståelsen fra bachelorstudiet i ingeniørfag suppleres med gode kunnskaper i emner som bedriftsøkonomisk analyse, verdikjedestyring, risikostyring og innovasjonsledelse i masterpåbyggingen. Kandidater fra studiet har særlig gått til stillinger innenfor drift og planlegging i private virksomheter, spesielt industribedrifter. Masterprogrammet gir grunnlag for opptak til doktorgradsutdanning.

Fører til grad

Fullført studium gir graden Master i teknologi (sivilingeniør) - Industriell økonomi og teknologiledelse

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Kontaktperson

Studieprogramleder Hossein Baharmand eller studiekonsulent Jorunn Våle.

Andre opplysninger

Det er krav om obligatorisk HMS-kurs for studenter som tas opp på studieprogrammet.

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder §12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 16:25:08