Hva lærer du?

Læringsutbytte

Kandidatene skal etter årsstudiet i IKT ha en økt kompetanse innen multimedia- og / eller datafag i forhold til den enkeltes forkunnskaper og interessefelt.

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Generell beskrivelse av studiet

Studentene kan velge emner fra bachelorprogrammet i ingeniørfag - Data (studieretningene Datateknikk og Nettverksdrift og sikkerhet), samt bachelorprogrammet i Multimedieteknologi og -design. Studenter som har generell studiekompetanse kan velge emner fra bachelorprogrammet i multimedieteknologi og -design. Studenter som oppfyller opptakskravene til ingeniørutdanning, kan også velge emner fra bachelorprogrammet i ingeniørfag - data. Vær oppmerksom på at dersom du velger emner på tvers av studieprogram/årstrinn, kan det forekomme kollisjoner i timeplanen. Studentene setter selv sammen forslag til individuell utdanningsplan i forhold til forkunnskaper og interesser. Forslaget til utdanningsplan skal godkjennes av studiekoordinator.

Undervisnings-og læringsformer

Arbeidsformene skal i tillegg til faglig utvikling, utvikle evne til praktisk problemløsing, samarbeid og kommunikasjon. Sentrale undervisningsformer som blir brukt er fellesforelesninger, gruppearbeid, selvstudium, gruppeøvinger og individuelle øvinger. Det er ikke frammøteplikt til de ordinære forelesningene, men enkelte emner kan ha obligatorisk frammøte. Dette kunngjøres spesielt. Det forutsettes at studentene på egen hånd tilegner seg en stor del av lære- og arbeidsstoffet som hører med til studiet.

En del tid er timeplanfestet til øving og laboratoriearbeid. Dette er arrangert slik for at alle studenter skal ha tilgang til utstyr og/eller assistanse slik at øvingsarbeid kan utføres. Studentene må likevel regne med å arbeide utover den timeplanfestede tiden for å utføre oppgavene tilfredsstillende.

Studentene skal utarbeide, og hvert semester oppdatere, sin personlige utdanningsplan. Studentene forventes å ta fullt ansvar for egen læringssituasjon og progresjon i forhold til sin utdanningsplan.

Vurderingsformer

Det benyttes ulike vurderingsformer. I flere emner er det krav om innlevering av oppgaver eller andre krav for å gå opp til eksamen. Skriftlig eksamen, prosjektarbeid, mappeevaluering og presentasjoner er blant vurderingsformene som benyttes, enten hver for seg eller i kombinasjon med hverandre. Vurderingsform for det enkelte emnet er beskrevet i emnebeskrivelsene, under punktet "Eksamen". Enkelte eksamensoppgaver som eventuelt blir gitt på engelsk, kan besvares valgfritt på engelsk, norsk eller et annet skandinavisk språk.

Internasjonalisering

Undervisningsspråket er normalt norsk. Enkelte emner kan undervises på andre skandinaviske språk eller engelsk. Litteraturen i studiet er hovedsakelig på engelsk, og studentene møter engelsk gjennom bruk av ressurser som videoer, datablader og artikler. I enkelte emner er det krav om skriftlige arbeider på engelsk. På denne måten blir studentene trenet i et internasjonalt fagspråk og kan kommunisere med oppdatert fagterminologi.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Årstudiet kan inngå i bachelorprogrammet i multimedieteknologi og -design, og det er mulig å søke overgang til 2. studieår. Det kan også inngå som breddeenhet i ulike bachelorprogram ved UiA.

Egenbetaling

I tilfelle hvor emner gir mulighet for studenten å sitte på en bedrifts lokasjon, eller i emner hvor studenten selv velger å opprette samarbeid med bedrifter/organisasjoner, må studenten selv dekke reisekostnader.

Kontaktperson

Studieprogramleder Morgan Konnestad eller studieveileder Sissel Andreassen.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 16. juli 2024 01:30:57