Studieplan

Bachelorstudentene må i 2. semester/vår skrive en bacheloroppgave på 15 sp. (ORG314-G Bacheloroppgave) samt velge to emner (hver på 7,5 studiepoeng) blant de fire emnene som gis i vårsemesteret.Personer som tar årsstudiet separat, følger planen som angitt i tabellen over og har ingen valgmuligheter.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidaten ha følgende læringsutbytte definert i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Generell kompetanse

Kandidaten skal kunne

  • reflektere over HRs rolle i virksomheter

  • vise reflekterte holdninger til balansen mellom medvirkning og styring slik at virksomheten som en samarbeidsarena kan utvikles

  • reflektere over sin egen rolle i forhold til virksomheten og samfunnet forøvrig

Kunnskaper

Kandidaten skal ha kunnskap om

  • hvilke rolle HR har i en organisasjon

  • HRs rolle i forhold til norske samarbeidstradisjoner og det kollektive partssamarbeidet

  • sentrale rettsregler i arbeidslivet samt krav som stilles innen arbeidsmiljø- og HMS-arbeid

  • sentrale HR-oppgaver som bemanning, rekruttering, kompetanseutvikling og konflikthåndtering

Ferdigheter

Kandidaten skal kunne

  • analysere kompetanse- og bemanningsbehovet til en virksomhet

  • kjenne til metoder som benyttes til å utvikle arbeidsmiljøet og HMS og håndtere arbeidsmiljøutfordringer

  • anvende begrepsapparatet knyttet til konflikter og varsling, mobbing og trakassering

  • kommunisere skriftlig og muntlig for å bidra i utviklingen av de menneskelige ressursene på en arbeidsplass

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Enten toårig høyere utdanning, eller ett års høyere utdanning og tre års relevant ledelses- og/eller HR-praksis.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet passer for alle som ønsker å jobbe med menneskelige ressurser i en bedrift eller offentlig virksomhet. Studiet tar for seg sentrale HR-utfordringer i dagens arbeidsliv, både sett fra et arbeidsgiver- og arbeidstakerperspektiv.

Årsstudiet er praksisnært og gir studentene både trening i å utvikle viktige ferdigheter innen HR-feltet samt evnen til å reflektere over HR-fagenes rolle i et større samfunnsperspektiv. Studiet tar opp i seg flere av problemstillingene nevnt under FNs bærekraftsmål 8: Et anstendig arbeidsliv, og bidrar i FNs bærekraftsmål 4: God utdanning.

HR i norsk arbeidsliv tilbys to studentgrupper. Den ene gruppa er bachelorstudenter som velger studiet som en spesialisering i sin utdanning. Den andre gruppa er eksterne personer som søker gjennom lokalt opptak og kun tar dette årsstudiet på 60 studiepoeng.

Undervisnings-og læringsformer

Dette er et fulltidsstudium hvor det er obligatorisk oppmøte i noen undervisningsøkter. Undervisningen består av forelesninger, gruppearbeid, praktiske øvelser og praksis i en virksomhet. Undervisningen er på norsk/skandinavisk.

Vurderingsformer

Flere ulike vureringsformer tas i bruk, herunder individuelle og gruppebaserte eksamensformer, som skoleeksamen, hjemmeeksamen og muntlig eksamen.

Internasjonalisering

Norsk arbeidsliv og personalledelse påvirkes av internasjonal forskning og ledelsesteorier. Dette tas opp i studiet og reflekteres i pensum. Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB - the Association to Advance Collegiate Schools of Business, og akkrediteringen åpner dører for samarbeid med gode institusjoner verden over.

Vilkår for å gå videre i studiet

Bachelorstudenter som skal skrive bacheloroppgave i vårsemesteret kan (normalt) ikke mangle mer enn 15 studiepoeng i obligatoriske emner i bachelorprogrammet. Bachelorstudenter som har mangelfull progresjon i bachelorprogrammet, vil bli kontaktet.

Studenter som skal ta ORG231-G Praksis i HR må ha gjennomført alle høstemnene (30 studiepoeng) i HR-studiet.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet egner seg som påbygning for de som har eller vil få personalansvar, enten man er sykepleier, lærer, ingeniør, økonom eller har en annen basisutdanning.

Studiet kvalifiserer, sammen med annen utdanning, til stillinger innen HR-feltet, prosjektledelse og utviklingsarbeid i offentlig eller privat virksomhet. Studiet kan inngå i bachelorgrad, og avhengig av bachelorgrad kvalifisere for ulike masterprogram, for eksempel Innovasjon og kunnskapsutvikling, International Business, Shift entreprenørskap eller Økonomi og administrasjon som alle tilbys ved Handelshøyskolen UiA.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Kontaktperson

Studieprogramleder Torunn S. Olsen.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 17:09:38