Studieplan

Høst 2020

Velg studieretning for å se emner

Vår 2021

For årsstudenter

  • JU-209 Kollektiv arbeidsrett i praksis Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG223 Bemanning og rekruttering Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG224 HR i praksis: utfordringer og håndtering Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG225 Lederskap og endringsledelse Emneside mangler 7.5 stp

Velg studieretning for å se emner

Bachelorstudentene må i vårsemesteret skrive en bacheloroppgave på 15 sp. (ORG314-G Bacheloroppgave) samt velg to øvrige emner av 7,5 sp.

De eksterne studentene (årsstudiestudentene) følger planen gitt i tabellen under og har ingen valgmuligheter.

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Kunnskaper:

  • om sentrale HR-utfordringer i arbeidslivet, herunder hva en moderne personalpolitikk innebærer i en norsk og internasjonal kontekst

  • om sentrale rettsregler i arbeidslivet, særlig rettsregler knyttet til arbeidsmiljøloven og kollektiv arbeidsrett

  • om betydningen av bemanning, rekruttering for en virksomhet

  • om betydningen av mangfold og inkludering i en virksomhet sett i lys av arbeidsgivers samfunnsansvar

  • om hvordan organisasjoner kan legge til rette for medarbeiderutvikling og læring

  • om lederskap

Ferdigheter:

  • i hvordan man kan analysere kompetanse- og bemanningsbehovet til en virksomhet

  • i å benytte metoder som kan utvikle arbeidsmiljøet og HMS

  • i å håndtere arbeidsmiljøutfordringer, herunder å anvende begrepsapparatet knyttet til konflikter og varsling, herunder mobbing og trakassering

  • i å kommunisere slik at han/hun kan være med på å utvikle de menneskelige ressurser på en arbeidsplass

  • i å kunne utvikle sitt eget lederskap

Generell kompetanse:

  • ha reflekterte holdninger til balansen mellom medvirkning og styring, slik at bedriften som en samarbeidsarena kan utvikles

  • grunnleggende forståelse av HMS i arbeidslivet

  • ha en helthetlig forståelse for hvordan menneskene og bedriften kan øke sin læring

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Toårig høyere utdanning, eller ett års høyere utdanning og tre års relevant ledelses- og/eller HR-praksis.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet passer for alle som ønsker å jobbe med menneskelige ressurser i en bedrift eller offentlig virksomhet. Du vil lære om hva som er sentrale HR-utfordringer i dagens arbeidsliv, herunder hva en moderne personalpolitikk innebærer, hva som er de mest sentrale rettsregler i arbeidslivet, hvordan personalutvikling og endringsledelse kan drives, hvordan man utvikler et godt arbeidsmiljø og et HMS-system, hvordan bemanning i praksis kan håndteres, og hvordan man kan stimulere til læring og innovasjon på en arbeidsplass.

Årsstudiet er praksisnært og gir deg trening i å utvikle viktige ferdigheter innenfor HR-feltet. Studiet vil også bidra til å øke din evne til å reflektere over FNs bærekrafts mål og hvordan virksomheter kan bidra til å nå disse målene gjennom personalpolitikken.

HR og organisasjonsutvikling tilbys to studentgrupper. Den ene gruppa er bachelorstudenter som velger studiet som en tredjeårsenhet i sin utdanning. Den andre gruppa er eksterne studenter som søker gjennom lokalt opptak og kun tar dette årsstudiet på 60 studiepoeng.

Undervisnings-og læringsformer

Dette er et fulltidsstudium, hvor det er obligatorisk oppmøte til gruppesamlingene i flere emner. Undervisningen foregår på dagtid og består av forelesninger, gruppearbeid, øvelser og bedriftsbesøk. Undervisningen er på norsk/skandinavisk.

Vurderingsformer

Flere ulike vureringformer tas i bruk, herunder individuelle og gruppebaserte eksamensformer, både som skoleeksamen og hjemmeeksamen.

Internasjonalisering

Norsk arbeidsliv og personalledelse påvirkes av internasjonal forskning og ledelsesteorier. Dette tas opp i studiet og reflekteres i pensum. Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB - the Association to Advance Collegiate Schools of Business. Akkrediteringen kan åpne dører for studenter som for samarbeid med gode institusjoner verden over.

Undervisningsspråket er norsk/skandinavisk.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet egner seg som påbygning for de som har eller vil få personalansvar, enten man er sykepleier, lærer, ingeniør, økonom eller har en annen basisutdanning.

Studiet kvalifiserer, sammen med annen utdanning, til stillinger innen HR-feltet, prosjektledelse og utviklingsarbeid i offentlig eller privat virksomhet. Studiet kan inngå i bachelorgrad, og avhengig av bachelorgrad kvalifisere for ulike masterprogram, for eksempel masterprogram i innovasjon og kunnskapsutvikling eller til masterprogram økonomi og administrasjon.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Kontaktperson

Studieprogramleder Torunn S. Olsen

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 01:30:58