Studieplan

Høst 2019

Obligatoriske emner

  • ORG211 Personalpolitikk Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG212 Organisasjonsutvikling Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG217 Coaching Emneside mangler 7.5 stp
  • JU-207G Arbeidsrett Emneside mangler 7.5 stp

Velg studieretning for å se emner

Vår 2020

Obligatoriske emner

  • ORG213 Arbeidsmiljø og HMS Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG218 Bemanning i praksis Emneside mangler 7.5 stp
  • ORG314 Læring og innovasjon i arbeidslivet med prosjektoppgave Emneside mangler 15 stp

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal studenten ha tilegnet seg følgende:

Kunnskaper:

  • ha kunnskap om sentrale HR-utfordringer i arbeidslivet, særlig organisasjonsutvikling, læring, personalpolitikk, arbeidsmiljøutvikling og coaching

  • kjenne til sentrale rettsregler i arbeidslivet, særlig kollektiv arbeidsrett

  • kunne analysere motsetninger på arbeidsplasser, eksempelvis at en må ivareta både kollektive og individuelle interesser på en arbeidsplass, at en arbeidsplass kan skape både helse og uhelse, at en arbeidsplass kan oppleves både som en maktarena og en medvirkningsarena og at en arbeidsplass bør fremstå både som effektiv og attraktiv

  • kunne tilrettelegge for læring og innovative prosesser i en virksomhet

Ferdigheter:

  • ha ferdigheter i å utvikle personalpolitikken i en virksomhet

  • ha ferdigheter i å lede organisasjonsendringer og håndtere arbeidsmiljøutfordringer

  • ha kommunikative og relasjonelle ferdigheter slik at han/hun kan være med på å utvikle de menneskelige ressurser på en arbeidsplass

Generell kompetanse:

  • ha reflekterte holdninger til balansen mellom medvirkning og styring, slik at bedriften som en samarbeidsarena kan utvikles

  • ha en helthetlig forståelse for hvordan menneskene og bedriften kan øke sin læring

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Opptak til breddeenhet skjer høsten i 2. studieår (3.semester). Se utfyllende regler for opptak til valgfri del av bachelorprogram. Dersom det er plassbegrensing, skjer tildeling av plass på grunnlag av avlagte studiepoeng og karakterer fra første studieår.

Eksterne søkere gjennom lokalt opptak:

a) toårig økonomisk-administrativ utdanning eller annen relevant høyere utdanning av tilsvarende omfang

eller

b) ett år høyere utdanning og tre års relevant praksis.

Generell beskrivelse av studiet

Studiet er beregnet for personer som ønsker å kvalifisere seg til lederstillinger i privat og offentlig virksomhet, eller som arbeider med HR-ledelse, organisasjonsutvikling og opplæringsspørsmål. Sentralt i studiet er hvordan man kan lede og utvikle mennesker som den viktigste ressurs i virksomheter. Innholdsmessig og metodisk er studiet praktisk innrettet og gir god forståelse for sammenhenger mellom HR-ledelse og organisasjonsutvikling.

Undervisnings-og læringsformer

 I høstsemesteret samles undervisningen på tre til fire dager i uke. Se nærmere informasjon på våre nettsider. I vårsemesteret organiseres undervisningen i 3-dagers seminar annenhver uke. Studentene organiseres i en kjernegruppe, i tillegg benyttes adhoc-grupper. I studiet benyttes arbeidsformer som forelesninger, veiledning, bedriftsbesøk, studentbidrag og gruppearbeid. Studentene kobler seg opp til en offentlig eller privat virksomhet i høstsemesteret for å bidra i et utviklingsarbeid i denne virksomheten i vårsemesteret. Praksis inngår også i emnet Coaching. Undervisningen er på norsk.

Vurderingsformer

For å øke læringen legges det opp til et mangfold i vurderingsformer: Skriftlig individuell eksamen, forprosjektrapport og gruppebasert prosjektoppgave.

Internasjonalisering

Internasjonale aspekter blir belyst ved at man ofte sammenlikner hvordan HR-ledelse og organisasjonsutvikling praktiseres i ulike deler av verden. Også deler av pensumlitteraturen er internasjonal.

Undervisningsspråket er norsk.

Når det gjelder mulighet for utveksling, så er det ikke lagt til rette for det i et årstudium. For mer informasjon, se omtale av de ulike bachelorprogrammene som dette årsstudiet kan inngå i, for eksempel bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet kvalifiserer, sammen med annen utdanning, til stillinger innen HR-feltet, prosjektledelse og utviklingsarbeid i offentlig eller privat virksomhet. Studiet kan inngå i bachelorgrad, og avhengig av bachelorgrad kvalifisere for ulike masterprogram, for eksempel masterprogram i innovasjon og kunnskapsutvikling eller til masterprogram økonomi og administrasjon.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.  I forkant av studieråd kan studenttillitsvalgte innhente innspill fra medstudenter.

Kontaktperson

Studieprogramleder Gorm Jacobsen, telefon (+47) 37233210

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 01:30:54