Studieplan

Høst 2019

Obligatoriske emner

  • UT-113 Introduction to development studies Emneside mangler 10 stp
  • UT-114 Culture and Development Emneside mangler 10 stp
  • EX-104 Examen Facultatum, Social Science Theory and Epistemology Emneside mangler 10 stp

Velg studieretning for å se emner

Vår 2020

Obligatoriske emner

  • UT-101 Global Political Economy Emneside mangler 10 stp
  • UT-107 Power, Resistance and Development Emneside mangler 10 stp
  • UT-109 Field Course Emneside mangler 10 stp

Velg studieretning for å se emner

Studenter som ikke deltar på feltkurset (UT-109) tar et ordinært emne istedenfor (kontakt rådgiver).  

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Studentene skal etter endt studium ha følgende:

Kunnskap

  • ha grunnleggende kunnskap om globale utviklingsspørsmål med fokus på fattigdom, økonomisk vekst, sosial, kulturell og politisk endring, samt kunnskap om forbindelsene mellom makt, bistand og konflikt

  • ha kunnskap om globale sosiale og økonomiske ulikheter og evnen til å kunne analysere hvilke forhold som skaper og vedlikeholder slike forskjeller i utvikling

  • ha kunnskap om ulike teoretiske tilnærminger til og praktiske strategier for utvikling og endring og kunne kritisk analysere ulike strategier og praksis knyttet til bistand og utviklingssamarbeid mellom nord og sør

Ferdigheter

  • kunne finne, produsere og legge til rette for relevant kunnskap gitt tilnærming og kontekst

  • kunne analysere og vurdere betydningen av økonomiske, politiske, sosiale og kulturelle forutsetninger for utvikling og endring i et globalt perspektiv 

Generell kompetanse

  • ha innsikt i generelle etiske, politiske og kunnskapsteoretiske problemstillinger som er sentrale for utviklingsfeltet

  • kunne ta i bruk tverrfaglige samarbeidsformer samt anvende dette i en krysskulturell sammenheng

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Opptakskrav er generell studiekompetanse.

Generell beskrivelse av studiet

Fra høsten 2019 blir årsstudiet og bachelorgraden i utviklingsstudier undervist på engelsk med norske og internasjonale studenter.

Studiet gir kunnskaper om globale utviklingsprosesser og sammenhenger i et tverrfaglig, samfunnsvitenskapelig perspektiv. Sentrale temaer som drøftes, er teorier om utvikling og underutvikling, globaliseringen og det internasjonale økonomiske systemet, nord-sør forhold, fattigdomsproblematikk og bistand. Studiet egner seg godt for personer som har en teoretisk, samfunnsfaglig bakgrunn med engasjement og interesse for utviklingsspørsmål, internasjonale relasjoner, bistand og endringsprosesser i en global sammenheng.

Undervisnings-og læringsformer

Undervisningen vil være i form av forelesninger, gruppearbeid, seminar og plenumsdiskusjoner, samt besøk ved prosjekter, organisasjoner og institusjoner under feltkurset, UT-109, og veiledning i forbindelse med feltkursrapporten.

Vurderingsformer

Se opplysninger for de enkelte emner som inngår i studiet.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Utviklingsstudiet kan i kombinasjon med annen utdanning bidra til å styrke kompetansen og grunnlaget for stillinger knyttet til konkrete utviklingsprosjekter, for arbeid i utviklingsland for nasjonale og internasjonale bistandsorganisasjoner og u-hjelpsadministrasjon. Det passer også for stillinger knyttet til forskning og undervisning, internasjonalt samarbeid, innvandring og det private næringsliv.

Studiet kan kombineres med annen utdanning og passer godt sammen med økonomiske og samfunnsvitenskapelige fag, media, historie, språk, helse og sykepleie. Studiet kan inngå som en 60 studiepoengs enhet i en selvvalgt bachelorgrad.

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres i tråd med kvalitetssikringssystemet kapittel 2.3.1 ved en årlig evaluering av studieprogrammet i studieråd hvor det minimum deltar én studentrepresentant fra hvert studieår.

Egenbetaling

Studenter som deltar på feltkurset, UT-109, kan søke om reisestøtte fra Lånekassen. Studentene må dekke kostnadene til mat selv, dette beløpet vil være på ca.5000 kroner.

Andre opplysninger

Feltkurs i et utviklingsland, UT-109 (feltkurs)

Studentene drar på et 4 ukers feltkurs i januar/februar, i 2. semester av studiet. Feltkurset har som regel vært i Tanzania, Sri Lanka, Indonesia eller Bolivia. Studentene får som regel valg mellom to alternativer. I løpet av feltkurset får studentene besøke ulike prosjekter, organisasjoner og institusjoner, og skal også gjennomføre et lite feltarbeid. Feltkurset er en viktig del av studiet og skal gi studentene en smak på hva det innebærer å leve i et fattig land. Kurset skal bidra til at studentene får anvende teorier de lærer i studiet og se på hvordan teorien henger sammen med virkeligheten.

 

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder §12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:30:19