Studieplan

Høst 2021

Velg studieretning for å se emner

Vår 2022

Velg studieretning for å se emner

Hva lærer du?

Læringsutbytte

Kunnskaper: Etter fullført studium har studenten

  • kunnskap om fransk litteratur fra flere epoker og sjangere

  • kjennskap til fransk samfunnsliv og frankofoni (den franskspråklige verden)

  • grunnleggende teoretiske kunnskaper i fransk språk

Ferdigheter: Etter fullført studium har studenten språklige ferdigheter i muntlig og skriftlig fransk

Generell kompetanse: Etter fullført studium kan studenten anvende sine kunnskaper og ferdigheter i tråd med relevante fag- og yrkesetiske krav og retningslinjer.

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Det anbefales å ha et nivå tilsvarende nivå 2 fra videregående skole (tidligere B-språk eller C-språk). Språkkurs og tidligere opphold i Frankrike vil også være en fordel. Det vil kreve mye arbeid å følge studiet uten noen forkunnskaper. 

Generell beskrivelse av studiet

Studiet går over 10 måneder (høst- og vårsemesteret) inklusive et opphold på 5 uker i Caen i Frankrike i januar/februar. Studiet består av 4 emner på 15 studiepoeng hver. Utenlandsoppholdet i Frankrike og oppgaven knyttet til det, inngår i emnet i FR-124 Fransk litteratur og kultur 2.

Undervisnings-og læringsformer

Forelesninger og seminarer. For studenter i lektorutdanning, trinn 8-13, inngår praksis.

Vurderingsformer

Vurderingsformene vil variere (se emnebeskrivelsene).

Internasjonalisering

Fransk årsstudium tilbyr et utenlandsopphold på 5 uker på OFNEC, studiesenteret for norske studenter ved Universitetet i Caen i Normandie. Oppholdet er knyttet til emnet Fransk litteratur og kultur 2, som gis i det andre semesteret. Pensum for fransk årsstudium inneholder litteratur og språklige ressurser fra hele den fransktalende verden og store deler av undervisningen gis på fransk. Forskere fra utenlandske institusjoner besøker jevnlig UiA og holder gjesteforelesninger for studentene. Fransk årsstudium mottar også utvekslingsstudenter fra franskspråklige land som tar et eller flere emner av studiet.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Studiet kan inngå som en del av et studieløp som kvalifiserer for opptak til praktisk-pedagogisk utdanning (PPU-A) ved UiA, og gi mulighet for tilsetting i videregående skole og i 5.-10. klassetrinn i grunnskolen. Fra 2019 er det krav om mastergrad for å ta PPU.

Studiet er også en nyttig bakgrunn innenfor et bredt spekter av arbeidsområder hvor kunnskap om Frankrike og fransk språk er viktig. Det gir grunnlag for videre studier i fransk, for eksempel ved å ta påbygging i fransk og evt. masterstudier i fransk. Studiet kan inngå i bachelorprogrammet i fransk, og som breddeenhet i flere andre bachelorprogrammer ved Universitetet i Agder. Emner i fransk kan inngå i grunnskolelærerutdanningen (GLU) og Lektorutdanningen (LU).

Studentevaluering

Studieevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.

Andre opplysninger

Universitetet i Agder satser på å øke bruken av digitale verktøy i studiene. Målsettingen er blant annet å ta i bruk nye kommunikasjonsformer og å prøve ut nye opplegg for undervisning og veiledning. Studenter ved UiA vil i økende grad bruke datamaskin i det daglige arbeidet med studiene. Overgang til digital eksamen er også en viktig del av denne satsingen. Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 17. juli 2024 01:30:15