Bachelor

Fleksibel byggingeniørutdanning

Nettstudier

Byggingeniører planlegger, prosjekterer og leder bygge- og anleggsprosjekter, og har stor påvirkning på byggingen av samfunnet rundt oss.

Foto av to byggingeniørstudenter bærer bøtter i lab

Fakta om programmet

Organisering
Heltid
Deltid
Oppstart:
Høst 2025
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april

Om studiet

Dette fleksible studieløpet er et alternativ for studenter som ikke har anledning til å delta på campus i Grimstad. Det leder frem til samme ingeniørgrad som det vanlige campusstudiet, men inneholder ikke så mange valgmuligheter. Dessuten synes de fleste at det er enklere å lykkes dersom man kan delta i læringsmiljøet med andre studenter på campus. Studiet passer best for deg som har erfaring fra bygge- og anleggsbransjen.

Fleksibel byggingeniørutdanning starter opp høsten 2025. For søkere som mangler fordypning i matematikk og fysikk vil det være mulig å ta oppgraderingskurs i matematikk og fysikk digitalt høsten 2024 og våren 2025. Se informasjon om hvordan du søker opptak til denne ordningen under "søknad og opptak", punkt 1 og 4.

Hva lærer du?

Innholdet i den fleksible byggingeniørutdanningen bygger på det tilsvarende campusstudiet, men vil også avvike noe fra dette. Det detaljerte innholdet er under utvikling, i samarbeid med arbeidslivet. Studiet passer best for deg som har erfaring fra bygge- og anleggsbransjen, og fagsammensetningen vil i noen grad reflektere dette. Innholdet av «fellesfag» (i stor grad matematikk og fysikk) er styrt av nasjonale krav for ingeniørutdanning, og vil være det samme som i campusstudiet. 

Detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold er under utvikling og vil vises i studieplanen når dette er klart.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Undervisningen vil i hovedsak foregå på nett, med digitalt undervisningsmateriell, som er tilgjengelig når du måtte ønske det. En del obligatoriske laboratorieaktiviteter må gjennomføres på samlinger på Campus Grimstad, eventuelt lokalt på bedrifter der universitetet har etablert et samarbeid om gjennomføring av laboratorieaktiviteter.

I tillegg til den ordinære undervisningen gitt av UiA, vil Studiesenteret Lister Kompetanse, Karriere Agder Lyngdal og Dalane Utdanningssenter tilby lokale samlinger for studenter i sitt nærområde. Dette er ikke samlinger man må delta på for å følge studiet, men et ekstratilbud fra de lokale studiesentrene til studenter i sin region. Det kan være aktuelt å utvide med tilsvarende samarbeid der UiA bidrar med veiledning mot kompetansesentre andre steder i landet, dersom vi mottar spørsmål om dette. 

Studiemiljø

Som del av det fleksible studietilbudet legger vi til rette for et digitalt studiemiljø du som student både kan dra nytte av, og bør bidra til. 

Jobb- og karrieremuligheter

Det er stort behov for byggingeniører i Norge. Både fordi vi bygger og utvikler mye nytt, fordi vi er opptatt av hvordan ting ser ut rundt oss, og fordi vi må tenke nytt rundt bærekraft og bygg.

Hva kan du bli?

Med bachelor i byggdesign kan du jobbe som arkitekt, ingeniør eller urban designer, eller jobbe med prosjekter i bygg- og konstruksjonsbransjen.

Byggingeniører har et bredt jobbmarked. En rådgivende ingeniør kan jobbe med prosjektledelse, byggeplassledelse, kalkulasjon, prosjektering/ anbudsutarbeidelse og byggledelse. Dette innebærer en variert arbeidsdag med både kontorarbeid og arbeid på byggeplass.

Innenfor offshore jobber byggingeniøren for det meste med større konstruksjoner som beregning av boretårn, kraner eller andre maskiner. Statens vegvesen er en stor arbeidsgiver for byggingeniører. Det er stort behov for ingeniører innenfor forvaltning, drift og vedlikehold. 

Tidligere studenter jobber blant annet i bedrifter som Skanska, Smart Inspection, AF Gruppen, COWI, Ramboll, Veidekke, Sweco, Backe og Mesta.

Videre studier

Bachelorstudiet i byggdesign kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. 

Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Aktuelle masterstudier på UiA:

Søknad og opptak

Søk lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

1) Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk1 eller tilsvarende.

2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning.

3) Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag. og R1, R2 og Fysikk 1.

  • Søkere som har tatt R1, R2 og Fysikk 1 søker via Samordna opptak med søkerkode 201 003.
  • Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak med søkekode 9915 innen 22. august 2024. 

4) Fag- eller svennebrev i betongfaget, murerfaget, rørleggerfaget, stillasbyggerfaget, tømrerfaget eller veg- og anleggsfaget. Andre fagbrev kan komme i betraktning etter søknad. 

  • Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til Y-vei med søkekode 9915 innen 22. august 2024.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt