Hva lærer du?

Læringsutbytte

Etter fullført studium skal kandidaten ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap
Kandidaten skal:

  • ha avansert kunnskap om hvordan IKT er en viktig strategisk ressurs i norske virksomheter, og spesialisert innsikt i hvordan digitalisering muliggjør nye strategier, omstillinger og forbedringer av arbeidsprosesser i virksomheter

  • ha avansert kunnskap om forretningsprosesser og digitalisering

  • ha inngående kunnskap om samspillet mellom sosiale, organisatoriske og teknologiske faktorer ved innføring og bruk av virksomhetsomspennende informasjonssystemer

  • kunne analysere problemstillinger knyttet til informasjonsteknologiens og digitaliseringens betydning for organisasjons- og samfunnsutvikling

  • kunne anvende kunnskap om hvordan digitalisering kan påvirke ulike dimensjoner ved bærekraft

  • ha inngående kunnskap om data science og dens grunnleggende prinsipper og et overblikk over konsepter og prinsipper og hvordan disse kan anvendes

Ferdigheter

Kandidaten skal:

  • kunne bruke aktuelle teorier, metoder og verktøy for å kartlegge behov og potensiale for digitalisering, samt kunne modellere og analysere virksomhetsprosesser ved hjelp av modelleringsverktøy

  • kunne på selvstendig måte anvende praktisk metodikk og forskningsmetoder i digitaliserings- og prosjektarbeid

  • kunne gjennomføre et selvstendig, avgrenset utviklings- eller forskningsprosjekt i tråd med gjeldende forskningsetiske normer

Generell kompetanse

Kandidaten skal:

  • kunne analysere relevante fag-, yrkes- og forskningsetiske problemstillinger

  • kunne anvende kunnskaper og ferdigheter innen forretningsprosesser og digitalisering på nye områder for å gjennomføre avanserte innovasjons- og fornyelsesprosjekter

  • kunne anvende forståelse av etikk, juss og bærekraft i utforming og gjennomføring av digitaliseringsprosjekter

  • være i stand til selvstendig og kritisk tenkning

  • ha inngående kunnskap om og kunne kommunisere ulike etiske utfordringer knyttet til digitalisering

  • kunne formidle faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innen fagområdet både muntlig og skriftlig, både til spesialister og til allmennheten

  • ha utviklet evne til samarbeid i grupper og felles problemløsning

Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Studieprogrammet gis første gang studieåret 2024/25

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst 2 års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Den relevante yrkespraksisen skal være fra stilling som normalt krever høyere utdanning. Det gis ikke betinget opptak til masterprogrammet i digitalisering.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-11-24-3370?q=uia

Gode skriftlige og muntlige kunnskaper i engelsk.

Generell beskrivelse av studiet

Studieprogrammet vil gi et faglig, praktisk og metodisk grunnlag for å planlegge, gjennomføre og lede tiltak for digitalisering i private og offentlige virksomheter.

I løpet av studiet vil du lære om hvordan digitaliseringen bidrar til endringsprosesser i organisasjoner og hvordan teknologien kan bidra til en bærekraftig utvikling av samfunnet gjennom effektivisering og modernisering. Gjennom forskningsbasert undervisning og praktisk kunnskap, vil du være del av et læringsmiljø der studentene kobles til pågående forskning gjennom norske og internasjonale observasjoner av digitalisering.

Viktige temaer vil være hvordan digitalisering muliggjør nye strategier, forretningsmodeller og forbedringer av arbeidsprosesser i virksomheter, om ulike etiske utfordringer knyttet til digitalisering, hvordan digitalisering kan påvirke ulike dimensjoner ved bærekraft og hvordan data kan kommuniseres, visualiseres og anvendes i organisatoriske prosesser.  

Gjennom studiet vil du få trening i å planlegge, gjennomføre og lede tiltak for digitalisering i private og offentlige virksomheter. Du vil også utvikle evnen til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger, tilegne deg ny fagkunnskap og bruke denne kunnskapen i selvstendig analyse av yrkesfaglige og samfunnsmessige problemstillinger. Den generelle kompetansen du tilegner deg vil bygge på et solid faglig, praktisk og metodisk grunnlag.

Studieprogresjon

[image] 

Programmet består totalt av 90 studiepoeng (sp), hvorav 40 sp er obligatoriske fellesemner. Det tilbys 20 studiepoeng valgemner, hvor det åpnes for godkjenning etter søknad av andre relevante valgemner enn de som er spesifisert i studieplanen. Det kan bli endringer i valgtilbudet, og det vil kunne variere hvilke valgemner som tilbys. Andre valgemner som godkjennes må være relatert til studiets overordnede læringsutbytte.

De siste 30 studiepoengene omfatter en masteroppgave som bygger videre på obligatoriske emner og valgemner. Studiet er lagt opp som et deltidsstudium over 4,5 år, hvor studentene tar 10 studiepoeng i semesteret.

Dersom du følger ordinært løp, vil du ta ett emne per semester.

Undervisnings-og læringsformer

Undervisningen gis som digitale samlinger. Det planlegges i tillegg en fysisk samling i form av et seminar to ganger i løpet av et studieløp.

Det forutsettes at studentene deltar i den organiserte undervisningen og at de tilegner seg en stor del av lære- og arbeidsstoffet på egen hånd. Gruppearbeid inngår i de fleste av studiets emner.

Undervisnings- og læringsformer for det enkelte emne fremgår av emnebeskrivelsen.

Vurderingsformer

Ulike vurderingsformer benyttes i studiet, for eksempel:

  • Prosjektrapporter, både individuelt og gruppevis

  • Mappeinnlevering hvor det inngår både gruppearbeid og individuelt arbeid

  • Hjemmeeksamen, både individuelt og gruppevis

Vurderingsformen i de ulike emnene vil fremgå av emnets studieplan.

Internasjonalisering

Det legges stor vekt på internasjonale dimensjoner og globale perspektiver i studiet. Store deler av programmet fokuserer på internasjonale tema, og hvordan disse påvirker regionalt og nasjonalt næringsliv. I de fleste emnene inngår internasjonal litteratur i form av lærebøker, forskningsartikler og faglitteratur. Etter fullført utdanning skal kandidatene være i stand til å analysere viktige internasjonale dimensjoner knyttet til sentrale temaer i studiet.

Vi tilbyr internasjonal studentutveksling i et omfang som er tilpasset studietilbudet, og som kan gi relevant internasjonal erfaring. Det vil i løpet av studiet gis et tilbud om en ukes studieopphold hos internasjonale samarbeidspartnere i Europa. Institutt for informasjonssystemer er medlem av det europeiske forskningssenteret for informasjonssystemer, ERCIS. Instituttet har eksisterende faglige nettverk og samarbeid med flere universiteter, bl.a. Universitetet i Münster. Dette universitetet er et av de ledende på digitalisering, og vil være et naturlig valg for kortere studieopphold. For studenter som ønsker et fullt semester på utveksling, er det lagt til rette for at valgemner kan tas som del av et utvekslingssemester.

Vilkår for å gå videre i studiet

De obligatoriske emnene må normalt være gjennomført før man kan få veiledning i forbindelse med masteroppgaven.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Masterprogrammet i digitalisering vil gi kandidater en forskningsbasert og nødvendig kompetanse for å kunne planlegge, gjennomføre og lede tiltak for digitalisering i private og offentlige virksomheter.

Studiet alene kvalifiserer ikke for opptak til ph.d.-program. Fakultetet vil imidlertid kunne tilrettelegge for en overgangsordning slik at mulige kandidater ved å ta ekstra emner kan kvalifisere seg for å søke opptak til ph.d.-studier.

Fører til grad

Programmet fører fram til graden Master i digitalisering.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres årlig i studieråd i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.2.

Egenbetaling

Master i digitalisering tilbys som etter- og videretutdanning og har studieavgift.

Andre opplysninger

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Studiet tilbys som betalingsstudium. Emnene som inngår i studiet (med unntak av masteroppgaven) tilbys også som enkeltemner. Lokalt opptak ved UIA.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:11:16