Oppbygging og gjennomføring

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført og bestått treårig bachelorgrad i ingeniørfag, basert på nasjonal rammeplan, innen fagområdene data, elektronikk eller mekatronikk. Søkere med mekatronikk som opptaksgrunnlag må dokumentere forkunnskaper innen objekt-orientert programmering.

Videre stilles følgende krav som delvis går ut over minimumskravene i rammeplanen:

  • Minst 25 studiepoeng i relevant matematikk

  • Minst 5 studiepoeng i statistikk

  • Minst 7,5 studiepoeng i fysikk

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Studiet gis på engelsk og er åpent for søkere fra EU/EØS.

Generell beskrivelse av studiet

Cybersikkerhet er et omfattende fagfelt. Overordnet målsetting for masterprogram i Cybersecurity Engineering er å gi studenten kunnskap om og forståelse for sikkerhet som en nødvendig komponent for å sikre tillit og troverdighet til IKT-systemer. Kunnskap om IKT, kryptografi og dens anvendelser, samt å etablere systemforståelse, er blant temaene i programmet. Masterprogrammet har en klar teknologisk profil og er tiltenkt de som skal jobbe med tilrettelegging og integrasjon av teknologiske rettede sikkerhetsløsninger.

Vårt samfunn digitaliseres i stadig større grad, og dette medfører økt avhengighet av at systemene fungerer som tilsiktet. Dette er ikke selvsagt, og det finnes betydelig organisert kriminell aktivitet som har som hensikt å korrumpere de digitale systemene i vinnings hensikt. I tillegg er det aktører drevet av annen motivasjon (politisk aktivisme, opportunistisk hacking, hat/hevn, statlig passiv og offensiv cyber aktivitet). Utover de mange sikkerhetsutfordringene, finner man også personvern som et sterkt voksende område.

Studiet skal i hovedsak dekke behov innenfor norsk offentlig forvaltning og privat næringsliv. Det er klare forskningskomponenter i studiet, men studiet er allikevel primært designet for å gi jobb-relevant kompetanse.

Yrkesmuligheter og videre utdanning

Mastergrad i Cybersecurity Engineering kvalifiserer til faglige stillinger både i offentlig og privat sektor, for eksempel forvaltning i ulike departementer, direktorater, i fylkene og kommunene og i privat oppdrags- og utredningsvirksomhet. Utdanningen har en klar teknisk profil, og er for deg som ønsker å jobbe med tilrettelegging, integrasjon og utvikling av teknologisk rettede sikkerhetsløsninger.

Mastergraden kvalifiserer også for ph.d.-studier blant annet ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder.

Fører til grad

Master of Science in Cybersecurity Engineering - sivilingeniør

Andre opplysninger

Masterprogrammet i Cybersecurity Engineering har første opptak høsten 2024. Oppstart forutsetter akkreditering i Universitetets utdanningsutvalg våren 2024.

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 18. juli 2024 02:13:37