0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
2 år
Studiepoeng
120
Omfang
Heltid
Start
Høst 2021
Studiested
Kristiansand

Masterstudiet passer for deg som vil være med å påvirke hvordan digitalisering bidrar til endringsprosesser i organisasjoner og sikrer videreutvikling av et bærekraftig samfunn. Studiet fokuserer på strategisk ledelse av digitaliseringsprosesser, samt teknologiske trender.

Hos oss vil du møte engasjerte forelesere med høy faglig kompetanse som også kan by på praktiske erfaringer. Vi vil være fokusert på din faglige utvikling som student, og du vil få digitaliseringskompetanse ved et av de største nasjonale fagmiljøene innenfor informasjonssystemer. Du kan også få mulighet til å samarbeide med vårt internasjonale nettverk innenfor utdanning og forskning.

Hva lærer du?

Studiet vil gi deg kompetanse i hvordan organisasjoner kan bruke IT og informasjonssystemer til å nå strategiske mål, bli mer konkurransedyktige og forme framtidens digitale produkter og tjenester.

Masterstudiet fokuserer på digital transformasjon, og sentrale fagområder omfatter:

  • Forretningssystemer:
    IT- og forretningsutvikling, prosessmodellering og virksomhetskritiske systemer som ERP, BI og KM. Du vil bli oppdatert på nye trender som Cloud Computing, Big Data, Internet of Things og Robotisering.
  • Systemutvikling:
    Kunnskap om og forståelse for å lede prosessen fra utvikling til implementering av informasjonssystemer. 
  • Digitalisering av samfunnet:
    Utfordringer, endringsmuligheter og gevinster, samt medbestemmelse, deltakelse og bruk av sosiale medier i politiske prosesser og valg.

Jobbmuligheter

Med en mastergrad i Informasjonssystemer vil du kunne velge flere karriereveier både i offentlig og privat sektor. Mange av våre kandidater jobber i dag som IT-konsulenter, utviklere, prosjektmedarbeidere, prosjektledere eller rådgivere. Utdanningen kan gi et godt grunnlag for å starte egen virksomhet. Vi tilbyr også forskerutdanning (Ph.D.) med spesialisering innenfor informasjonssystemer.

Oppbygning

Emner kan bli undervist på engelsk.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Kvalifiserende UiA-studier

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring, og vi anbefaler studentene våre å benytte muligheten til å dra på utveksling i 2. semester. Utveksling til en av våre samarbeidspartnere vil gi unik erfaring og mulighet til å arbeide og kommunisere i internasjonale sammenhenger.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fullført studium kvalifiserer for opptak til doktorgradsstudier i inn- og utland, f.eks.  ph.d.-program ved UiA som har en spesialisering i informasjonssystemer. 

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

8040

Antall plasser

25

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Andre studier du kanskje vil like