Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Forkunnskapskrav

Gode kunnskaper innenfor den fordypningsretning som velges er en forutsetning. Studentene bør ha bestått alle emner fra 1. og 2. studieår. Særskilt god fagkompetanse innen temaet for prosjektet kan erstatte deler av forkunnskapskravet. For å få tilgang til emnet må studentene være tilknyttet og ha avtale om veiledning fra et av instituttets forsknings- og utviklingsprosjekt (FOU).

Innhold

Innholdet i prosjektet vil være knyttet til pågående forsknings- og utviklingsarbeid (FOU) ved instituttet. Veileder til prosjektet skal hentes fra det aktuelle FOU-prosjektet. Relevant faglitteratur fastsettes i samarbeid med veileder. Det vil bli gitt en introduksjon til faget og de forventninger faglærerne har til prosjektarbeidet som skal gjennomføres. Studenten vil bli tildelt et prosjektarbeid innenfor den fordypningsretning som velges. Hoveddelen av emnet vil være et selvstendig prosjektarbeid, utført individuelt eller i gruppe. Det skal holdes en muntlig presentasjon av prosjektarbeidet.

Emnet kan fungere som et forprosjekt til en bacheloroppgave tilknyttet instituttets FOU-virksomhet.

Prosjektbeskrivelse og litteraturliste skal godkjennes av studieprogramleder. Godkjenningen skal sikre at det ikke er overlapp med andre emner og at emnet kun igangsettes for å oppnå spesifikke mål.

Læringsutbytte

Etter fullført emne, skal studenten

  • ha tilegnet seg dybdekunnskap i ett fagområde innen teknologi eller realfag

  • ha tilegnet seg kunnskap og evne til å gjennomføre et større prosjekt

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent prosjektbeskrivelse. Obligatorisk veiledning.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid tilrettelagt med veiledning.

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektarbeid utført enkeltvis eller i grupper. Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 05:09:28