TFL120 Entreprenørskap i mat og ernæring
- Studiepoeng:
- 10
- Ansvarlig avdeling:
- Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
- Emneansvarlig:
- Kaia Elisabeth Paulsen Heslien
- Undervisningssemester:
- Vår
- Varighet:
- 1 semester
Emnet er tilknyttet følgende studieprogram
Anbefalte forkunnskaper
-
ERN104 Samfunnsernæring
-
ERN132 Matvarekunnskap og praktisk matlaging
Innhold
-
entreprenørskap og innovasjon knyttet til mat og ernæring
-
praktisk matlaging
-
eksperimentell matlaging
-
merking av matvarer
-
konseptet studentbedrift
-
ulike roller i en bedrift
-
forretningsmodell og markedsføring
-
budsjett og regnskap
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studentene:
-
vite hva som ligger i begrepet entreprenørskap og innovasjon
-
ha kunnskaper om hvordan en starter, driver og avslutter en bedrift
-
ha erfaring fra en studentbedrift
-
se mulighetene for innovasjon relatert til mat, opplevelse og livsstil
-
ha videreutviklet sine ferdigheter innenfor matlaging
Vilkår for å gå opp til eksamen
-
Godkjent krav til obligatorisk deltakelse
-
Godkjent arbeidskrav
Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er forelesninger, gruppearbeid med presentasjon og samarbeidslæring. Studentene skal opprette, drive og avvikle en studentbedrift. Det opplyses ved studiestart hvilke deler av undervisningen som er obligatorisk. Faglærere ved universitetet og personer fra næringslivet vil gi studentene undervisning, veiledning og oppfølging. Se nærmere beskrivelse i semesterplanen. Arbeidsomfanget i emnet er beregnet til ca. 270 timer.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.
Tilbys som enkeltemne
Ja. Med forbehold om ledig plass/kapasitet.
Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne
Generell studiekompetanse.
Anbefalte krav:
ERN104 Samfunnsernæring
ERN132 Matvarekunnskap og praktisk matlaging
Eksamen
Studentene starter, driver og avvikler en studentbedrift i gruppe og leverer inn en rapport som vurderes med gradert karakter.
Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
Reduksjon i studiepoeng
Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:
Emne | Studiepoengreduksjon |
---|---|
TFL203 – Sosialt entreprenørskap og innovasjon i ernæringsarbeid | 5 |