Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk

Innhold

Emnet vil gi innføring i en tradisjon innenfor radikal, eksperimenterende billedkunst og litteratur i USA etter 1945. Kunstneriske uttrykk vil bli studert i en estetisk-kulturell ramme både i relasjon til sin samtid og de historiske røtter i europeiske, amerikanske og ikke-vestlige kulturer. Musikk vil bli trukket inn, men hovedvekten vil ligge på de uttrykksformer som er felles eller parallelle for radikal litteratur og billedkunst.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • ha forståelse for de kunstneriske uttrykk som knyttes til Beat-kultur

  • kunne gjøre rede for begrepet "Beat", de endringer det har gjennomgått og de estetiske parametre som har hatt virkning på begrepet

  • kunne drøfte og analysere diverse kunstformer ut fra denne estetikken

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent obligatorisk fremmøte og midtveis mappeinnlevering. Mer informasjon vil bli gitt i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Emnet er to-delt mellom litteratur og billedkunst. Undervisningen vil bli gitt i forelesninger, seminarer, workshops og omvisninger. Det er obligatorisk fremmøte (80%) til seminarer, workshops og omvisninger. Arbeidsomfanget er beregnet til ca. 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Ja, hvis ledig plass

Eksamen

Eksamen er todelt og består av en mappe og en avsluttende prøve.
Mappen består av to innleveringsoppgaver, en disiplinen litteratur og en i disiplinen billedkunst. Avsluttende prøve kan være enten et kunstnerisk eller teoretisk prosjekt. De to delene vektes likt. Begge delene må være bestått. Gradert karakter. Eksamen kan gjennomføres enten på norsk eller engelsk.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
TFL111 – Beat-kultur: Litteratur, musikk og billedkunst 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 05:09:27