Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

For å gå videre til 3. studieår, må 60 sp. i Samtidsteater eller tilsvarende være bestått, i tillegg til EX-100 Examen philosophicum og EX-102 Examen facultatum humanioravariant.

Innhold

I emnet skal studentene gjennomføre et teaterprosjekt. Emnet bygger videre på kompetansen studentene har omkring kreative prosesser, uttrykksformer, strategier og teaterproduksjoner. Dette omfatter både teoretisk fordypning i og praktisk utprøving av kunnskaper og ferdigheter som de ulike fagfunksjonene må beherske i løpet av et teaterprosjekt.

Emnet er forankret i praktisk arbeid og tar utgangspunkt i studentenes egne kunnskaper, ferdigheter, interesser og syn på teater og i studentenes holdninger til deres samtid.

Det gis mulighet for å arbeide undersøkende og kunstnerisk reflektert med skuespill, scenografi, lys- og lyddesign, dramaturgi og instruksjon. Parallelt med det praktiske arbeidet gir emnet en innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid og teori om kunstneriske prosesser og pekere til relevant samtidig teaterproduksjon. Praksis og teori danner bakgrunnen for en løpende refleksjon over kunstneriske valg og den betydning disse valgene har for publikum.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha inngående kunnskap om teaterets virkemidler fra ulike kunstneriske funksjoner (skuespiller, designer, dramaturg, regissør osv.)
  • ha kunnskap om teaterprosjekter med research- og målgruppearbeid
  • på en selvstendig måte kunne anvende sin fagkompetanse for å løse kunstneriske og didaktiske problemstillinger
  • på en selvstendig måte beherske planlegging, fremdrift og samarbeid i teaterprosjekter i tråd med gjeldende etiske retningslinjer
  • ha kjennskap til forskning, faglig og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor teater
  • kunne planlegge, gjennomføre og kritisk analysere kollektive prosjekt
  • kunne reflektere rundt eget arbeid og evne å sette prosjektet inn i en teaterfaglig kontekst

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent obligatorisk frammøte til undervisning og veiledning
  • Godkjent prosjektskisse
  • Godkjent refleksjonsnotat knyttet til produksjonsprosess og prosjekt

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen vil hovedsakelig foregå som gruppeundervisning og individuell veiledning.

Teater er en kollektiv kunstform, noe som medfører at hver enkelt student må bidra aktivt for at gruppeprosessene blir gode og at prosjektet blir vellykket.

Deler av undervisning obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Eksamen

  • Del 1: Kollektivt teaterprosjekt som avsluttes med en visning for et offentlig publikum. Individuell vurdering.  

  • Del 2: Visningen følges av en individuell samtale med sensor og faglærer(e). Samtalen vil kunne justere karakteren fra del 1 opp eller ned en bokstavkarakter.

Karakteruttrykk: Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
DR-204 – Teaterproduksjon 15
DR-202 – Teaterproduksjon 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:10:44