Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Praksisperioden bygger på kunnskaper fra kurs i sosialt arbeid fra studentens hjemland. Forkunnskapene må dokumenteres ved bestått eksamen, min. 10 studiepoeng i sosialt arbeid.

Innhold

Ved opphold på relevante arbeidssteder og deltakelse i arbeidsoppgaver skal studenten få kunnskaper om, innsikt og trening i sosialt arbeid som anvendt fag. I tillegg til praktisk erfaring i direkte klientarbeid skal kurset gi studenten et innblikk i det norske velferdssystemet. Studenten skal gjennom praksisstudiet også øke sin bevissthet om egne verdier og holdninger, samt utvikle sine evner til kommunikasjon og samarbeid.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført emnet skal studenten ha:

  • Fått praktisk erfaring i direkte samhandling med brukere gjennom for eksempel saksbehandling, miljørettet arbeid, rådgivning og/eller behandlingsarbeid.

  • Økt sin forståelse for sammenhengen mellom forskning, teori og praktisk sosialt arbeid.

  • Økt bevissthet om egne verdier og holdninger, samt ha styrket sin kompetanse vedrørende kommunikasjon og samarbeid med brukere og andre samarbeidspartnere.

Undervisnings- og læringsformer

I praksis skal studentene følge praksisplassens rutiner og regelverk.

Praksisperioden varer ca. 12 uker i høstsemesteret og blir delt mellom besøk på ulike institusjoner og kontorer og utplassering over tid på ett sted. Gjennomføring av praksisperioden kan medføre flytting, da en ikke er garantert praksissted i nærheten av eget bosted.

Studentevaluering

Emneevaluering gjennomføres som midtveisevaluering og i tråd med normalordningen i kvalitetssikringssystemet kapittel 2.1.1, dersom ikke andre opplysninger gis ved semesterstart.

Eksamen

Praksis vurderes til bestått/ikke bestått. For å bestå praksisperioden må arbeidskrav beskrevet i semesterplanen være bestått og krav til frammøte være oppfylt. Se reglement for klientrettet praksis for utenlandske studenter.

Annen informasjon

Praksisplasser blir kun opprettet gjennom utvekslingsavtaler. Kontakt internasjonal avdeling for mer informasjon.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
SO-300 – Sosialt arbeid 4, klientrettet praksis 20
SO-300 – Reflekterende praksis i sosialt arbeid 20
SO-305 – Social Work: Field Education for International Students 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 03:14:21