Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Forkunnskapskrav

Bestått PRA034.

Innhold

Praksisen er direkte knyttet til studentens utvekslingsopphold i internasjonalt semester for de studentene som ikke har anledning til å gjennomføre praksis i sitt utvekslingsopphold. Praksisen gjennomføres i forkant av utvekslingsoppholdet. Den består av ti dager praksis i en barnehage med et flerkulturelt mangfold. I emnet legges det vekt på at studentene får innblikk i barnehagens arbeid med barn fra ulike kulturer med ulik religion og forskjellige språk. Studentene skal gjennom praksis reflektere over sine etiske, pedagogiske og kulturelle verdier og holdninger i møte med barn og familier med ulik bakgrunn.

I forkant av praksis arrangeres en obligatorisk samling der studentene blir forberedt både faglig og mer praktisk i forhold til innhold i kommende praksisperiode. Som en del av forberedelsene vil studentene i denne samlingen bli presentert for relevant pensum.

Læringsutbytte

Kunnskaper

Studenten har:

  • kunnskap om norsk barnehagetradisjon og norske barnehagers verdigrunnlag.

  • kunnskap om barnehagens møte med barn og foreldre fra ulike kulturer og med forskjellige språk.

  • kunnskap om ulike samfunn, kulturer, religioner og livssyn som et viktig grunnlag for identitetsdanning og for å kunne forstå og møte mennesker med ulik bakgrunn.

Ferdigheter

Studenten kan:

  • kommunisere i en interkulturell kontekst.

  • reflektere faglig, etisk og kritisk over egen og andres kulturer så vel som pedagogiske tradisjoner og verdier.

  • kan tilegne seg kunnskap om ulike barnesyn i et komparativt perspektiv og kunne anerkjenne andre verdisyn og kulturer.

Generell kompetanse

Studenten

  • er faglig og etisk reflektert med hensyn til interkulturell forståelse og praksis.

  • kan tilrettelegge for en reflektert og faglig fundert flerkulturell pedagogikk i møte med det kulturelle mangfoldet i norske barnehager.

Undervisnings- og læringsformer

I praksis er studenten under jevnlig profesjonsfaglig veiledning hos en praksislærer. Studenten skal observere, planlegge, gjennomføre og reflektere over barnehagens praksis. Dette gjøres skriftlig og muntlig. Praksis foregår i barnehage og er obligatorisk.

Omfang: 10 dager.

Vilkår for å få bestått praksis

Det er krav om 100 % tilstedeværelse i praksisperioden for å få bestått praksis.

Studentevaluering

Studentevaluering gjennomføres i form av utfylling av et elektronisk skjema som sluttevaluering. Det er utarbeidet et eget skjema for vurdering av praksisstudier.

Eksamen

Etter avsluttet praksis får studenten en individuell skriftlig vurdering med karakteren bestått/ikke bestått. Vurderingen av studenten skal bygge på læringsutbyttebeskrivelsene og kjennetegn ved vurdering for praksisperioden. Det er utarbeidet et eget dokument som tydeliggjør kjennetegn for vurdering av praksisperioden. Dette dokumentet finnes på www.uia.no/praksisblu

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 03:14:04