Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Ledelse i en digital tid

Undervisningsspråk

Norsk

Forkunnskapskrav

Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

Ingen

Innhold

Formålet med emnet er å øke kompetansen i endringsledelse for å kunne være en pådriver i endringsprosesser, omstilling og digitalisering. Samfunnet, organisasjoner og personer gjennomgår store endringer. Endringstakten øker gjennom digitalisering og organisasjoner står foran stor usikkerhet. I emnet gjennomgås ulike strategiske og formelle prosesser, men også de kulturelle og menneskelige prosessene i endringsprosesser. Første del av emnet tar for seg drivkreftene for endring og hva endringene medfører, inkludert digitalisering. Andre del tar for seg former for endringer og strategier for endringer. Siste del omhandler ledelse av endringsprosesser og hvilke ledelsesformer som er best egnet i endringsprosesser. Emnet kombinerer forskningsbaserte teorier med praktiske eksempler og case for å belyse muligheter og risiko i endringsprosesser.

Læringsutbytte

Etter gjennomført emnet skal studenten:

  • gjennom kunnskaper, ferdigheter og holdninger ha kompetanse om ulike perspektiv på organisasjonsendring og hvordan endringsprosesser ledes

  • kunne reflektere over og forstå de grunnleggende elementer av organisatorisk endring som drivkrefter, innhold og omfang, kontekst og prosess

  • kjenne til eksterne og kundedrevne endringsprosesser samt interne endringsprosesser

  • ha bred kunnskap om strategier for- og lederrollen i endringsprosesser gjennom muligheter og begrensninger

  • ha kunnskap om endring gjennom digitalisering, kunstig intelligens og automatisering

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent gruppearbeid. Nærmere informasjon vil bli gitt.

Undervisnings- og læringsformer

Tre samlinger à to dager over ett semester, med forelesninger, case og gruppediskusjoner. Nettstøttet undervisning (Canvas). Arbeid med oppgaver mellom samlingene.

Forventet arbeidsomfang er ca. 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

3 timer individuell skriftlig eksamen. Bokstavkarakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ORG9003 – Endringsledelse, team og samskaping 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 01:07:47