Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

  • Ledelse i praksis

Forkunnskapskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse

 

Anbefalte forkunnskaper

Ingen

Innhold

Innholdet i kurset er rettet primært mot studenter som gjennom praksisutøvelse i bedrift kan utvikle kunnskaper og ferdigheter for utøvelse av lederskap i praksis. For å fungere som leder må man kunne utføre operativ ledelse, og kjenne til aktuelle planleggings- og ressursstyrings-systemer. Emnet vil ta opp lederutfordringer og ledelsesformer som serviceledelse, situasjonsbetinget ledelse, verdiledelse og coaching. Videre vil emnet gjennomgå teorier og begreper for å håndtere rekruttering, medarbeidersamtaler, kommunikasjon og konflikter, og hvordan ledere må organisere og lede arbeidet for et godt arbeidsmiljø og følge arbeidslivets spilleregler. Emnet vil også ta opp hvordan ledere må tilrettelegge for læring og kompetanseutvikling og medarbeiderdrevne innovasjoner.

Læringsutbytte

Etter endt emne skal studenten:

  • Ha kunnskap om hva som motiverer medarbeidere

  • Ha kunnskap om ulike aspekter ved utvikling av menneskelige ressurser

  • Ha kjennskap til arbeidslivets lover og spilleregler

  • Kunne reflektere over egen lederatferd

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk oppmøte: 80%

Undervisnings- og læringsformer

3 samlinger á to + fire + to dager (totalt 8 dager) med undervisning, oppgaver, refleksjon og dialog. Nettstøttet undervisning i Canvas. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 200 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Gruppebasert hjemmeeksamen/forprosjektrapport teller 100%, 2 uker. Basisgruppen (3 personer). Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
ORG121 – Motivasjonell ledelse 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 01:07:47