Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Engelsk, norsk

Innhold

Studentene er utplassert hos oversettingsbedrifter som Universitetet i Agder har avtaler med i inn- og utland (med forbehold om gjeldende avtaler og kapasitet). Under utplassering får studentene opplæring og veiledet praksis i oversettelse og ledelse av oversettelsesprosjekter.

Læringsutbytte

Kunnskap

Studenten

  • har inngående kunnskap om virksomheten i en oversettingsbedrift, inkludert intern- og

eksternkommunikasjon, kundebehandling, arbeidsflyt, kvalitetssikring og etiske standarder.

  • har avansert innsikt i teknikker og metoder innenfor prosjektledelse og oversetting og i de kvalitetskravene som stilles til ulike typer produkt og bruksområder.

 Ferdigheter

Studenten

  • kan reflektere over og forholde seg kritisk til alle sider ved oversettelsesprosjekter og prosjektledelse, og kan foreslå endringer og forbedringer.

  • kan gjennomføre avanserte oversettelsesoppdrag i henhold til prosedyrer og metoder brukt i bedriften.

Generell kompetanse

Studenten

  • er i stand til å tilpasse seg kravene til arbeidstakere i en bedrift og fungere godt som en del av staben der.

  • er i stand til å orientere seg og kritisk reflektere over utviklingen i de fora, organer og organisasjoner der politiske og markedsmessige beslutninger om utviklingen i profesjonen tas.

Vilkår for å gå opp til eksamen

To individuelle skriftlige rapporter må leveres og godkjennes. Disse skrives på eget skjema og må leveres innen oppgitte frister. Studentene må også ha vært til stede minst 80% av den avtalte arbeidstiden i bedriften. Dette må bekreftes skriftlig av bedriften.

Undervisnings- og læringsformer

Studentene i dette emnet er utplassert i oversettingsbedrifter i inn- eller utland. De utfører varierte oversettelsesoppdrag og får innsikt i prosjektledelse under veiledning av faglig ansvarlig hos UiA og vertsbedriften.

Forventet arbeidsomfang 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei.

Tilbys som enkeltemne

Nei.

Eksamen

Praksisoppholdet avsluttes med en skriftlig semesteroppgave på ca. 4500 ord. Nærmere instrukser for oppgaven gis i Canvas. Vurderes som bestått/ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 1. juli 2024 01:07:39