Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

  • ME-426 Musikkvitenskapelig teori og metode

  • MUR402 Individuell utøving og interpretasjon I

  • MUR403 Individuell utøving og interpretasjon II

Innhold

Emnet gir studentene mulighet til å fordype seg på sitt hovedinstrument/hovedområde innenfor valgt spesialisering. Repertoaret vil til dels avhenge av det tema den enkelte student har valgt for masteroppgaven (jf. prosjektbeskrivelsen levert ved opptak), og repertoaret skal fastsettes i samarbeid med kunstnerisk veileder. Temaet den enkelte student har valgt for masteroppgaven og studentens eget virke som utøvende musiker og kunstner vil i hovedsak avgjøre hvilke områder som er relevante. Dette kan også omfatte improvisasjon, egne komposisjoner, adapsjoner (remikser) og arrangement.

Emnets hovedfokus er praktisk utøvelse av musikk, herunder kunstnerisk veiledning, interpretasjon, musikkproduksjon og konsertformidling. I emnet legges det vekt på individualitet, kunstnerisk egenart og musikalsk identitet, og emnet skal gi studentene avansert kunnskap om fagområdet musikk. Emnet omfatter utstrakt arbeid i musikkstudio for å utvikle ferdigheter i komposisjon og bruk av relevante musikkteknologiske verktøy, herunder utvikling av verktøy tilpasset arbeidsformen til hver student. I tillegg vil det arbeides med utøvende virksomhet i form av konserter, komposisjoner, musikkproduksjon og kreativt studioarbeid. Arbeidet formidles gjennom det selvstendige oppgavearbeidet og innspilt musikk og avsluttende eksamenskonsert.

I spesialiseringen Utøvende rytmisk musikk legges det vekt på bransjekunnskap og entreprenørskap, kunstnerisk egenart og nettverksbygging.

I spesialiseringen Elektronisk musikk legges det vekt på komposisjon/låtskriving og skapende bruk av musikkteknologi. Utøvende virksomhet står sentralt, både i form av innspillinger og konsertvirksomhet. I det utøvende arbeidet legges det til rette for utvikling av kunstnerisk egenart, individuelt uttrykk og presentasjon.

I spesialiseringen World Music legges det vekt på konsertformidling, sjangerkunnskaper, kunstnerisk egenart, uttrykk og presentasjon, enten basert på eget selvstendig arbeid eller generelt konsertrepertoar til avsluttende eksamenskonsert. Det vil også være vekt på etnologi og historiske og stilistiske særtrekk fra ulike lands tradisjonsmusikk. Dette foregår gjennom samarbeid med regionale, nasjonale og internasjonale aktører.

I spesialiseringen Songwriting legges det vekt på videreutvikling, ferdigstilling og formidling av det tekstlige, musikalske og performative gjennom det kunstneriske materialet og refleksjon rundt egen kunstneriske praksis.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha avansert kunnskap innenfor fagområdet rytmisk musikk og spesialisert innsikt i musikkutøving og musikkskaping på sitt hovedinstrument/hovedområde

  • beherske ulike formidlingsformer, samt fremstå som en reflektert musikkformidler

  • kunne formidle omfattende selvstendig arbeid og beherske ulike uttrykksformer innenfor sin valgte spesialisering 

  • kunne gjennomføre et selvstendig kunstnerisk prosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer 

  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter innenfor et spesialisert område

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning

  • Godkjent obligatorisk oppgave

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

I spesialiseringene Utøvende rytmisk musikk, Elektronisk musikk, World Music og Songwriting, gis det individuell kunstnerisk veiledning undervisning på hovedinstrument/hovedområdet og gruppeundervisning der 1. og 2. års studenter er samlet. Undervisningsformen er tilpasset den enkelte spesialisering og kan ta form av forelesning, workshop, masterclass, og/eller samspill/gruppearbeid. Interpretasjonen gis i gruppeundervisning der alle spesialiseringene på 1. og 2. år er samlet.

 

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

En konsert på ca. 60 minutter netto spilletid og innleveres en 20 minutters studioproduksjon. Programmet skal inneholde eksempler på studentens egne komposisjoner/arrangementer innenfor valgt spesialisering.

Nærmere informasjon gis i Canvas.

Karakteruttrykk: Bestått/ikke bestått.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MUR400 – Individuell utøving og interpretasjon 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:09:26