Undervisningsspråk

Norsk og engelsk

Anbefalte forkunnskaper

Dersom studenten mangler mer enn 15 studiepoeng i obligatoriske emner i programmet, vil studenten normalt ikke kunne skrive bacheloroppgave. Studenter som har mangelfull progresjon i obligatoriske emner, vil bli kontaktet.

Innhold

Kurset består av to deler:

Første del av kurset består av forelesninger som introduserer forskningsprosessen og de vitenskapsfilosofiske grunnlagene for ulike forskningstilnærminger. Det gir studentene grunnleggende informasjon om hvordan man gjennomfører og skriver en bacheloroppgave, samt hvordan man bruker bibliotekets ressurser.

Den andre delen av kurset består av bacheloroppgavearbeid og veiledning. Basert på deres valgte tema, forventes det at studentene setter seg inn i relevant faglitteratur, formulerer forskningsspørsmål, velger en passende forskningsdesign for oppgaven, gjennomfører prosjektet og rapporterer resultatene og funnene. Oppgaven skrives primært i grupper på tre studenter. Oppgavens omfang er tilpasset grupper på tre studenter.

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet skal studenten

• ha kunnskap om vitenskapsteori og dets implikasjoner for forskningsprosessen

• kunne gjennomføre et selvstendig prosjekt med en forskningsmessig tilnærming

• kunne søke, anvende og kritisk evaluere faglitteratur

• kunne planlegge og gjennomføre de ulike trinnene i forskningsprosessen

• kunne reflektere over forskningsetiske aspekter som er relevante for valgt forskningsdesign

• kunne reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent obligatoriske oppgaver. Mer informasjon vil bli gitt i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, gruppearbeid og veiledningsseminarer. Forventet arbeidsmengde er omtrent 400 timer per student. Deler av veiledningen vil kunne bli gitt i plenum. Se Canvas for mer informasjon.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Bacheloroppgave som skrives i grupper på tre studenter. Karaktergivningen er felles for hele gruppa. Vurderingsuttrykk: Bokstavkarakterer.

Ny eller revidert bacheloroppgave kan leveres én gang dersom oppgaven er vurdert til ikke bestått. Det er ikke adgang til å levere en ny eller revidert bacheloroppgave i samme studieprogram når oppgaven er blitt vurdert med bestått resultat.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:25