Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk og engelsk

Anbefalte forkunnskaper

Dersom studenten mangler mer enn 15 studiepoeng i obligatoriske emner i programmet, vil studenten normalt ikke kunne skrive bacheloroppgave. Studenter som har mangelfull progresjon i obligatoriske emner, vil bli kontaktet.

Innhold

Første del av emnet gir en generell innføring i forskning, vitenskapsfilosofi, skriveprosessen for en bacheloroppgave, bruk av bibliotekressurser og riktig kildebruk. Bacheloroppgaven skrives av grupper på to eller tre studenter, og gruppene velger et tema fra en liste som gjøres tilgjengelig før semesterstart. Oppgavens omfang er tilpasset grupper på tre studenter.

I andre del, og parallelt med at studentene skriver sin oppgave, vil studentene bli guidet gjennom de ulike trinnene i forskningsprosessen. Dette omfatter drøfting av utvalgte artikler i fagområdet og arbeid med tema som er valgt for bacheloroppgaven. Ut fra valgte tema skal studentene definere en problemstilling, samt velge en hensiktsmessig forskningsmetode for bacheloroppgaven..

Læringsutbytte

Etter å ha fullført dette emnet skal studenten

 

  • forstå rollen og hensikten med forskning i fagområdet for valgt tema for bacheloroppgaven

  • ha kunnskap om vitenskapsteori og dets implikasjoner for forskningsprosessen

  • kunne planlegge og gjennomføre de ulike trinnene i forskningsprosessen

  • ha kunnskap om etiske aspekter som er relevante for egen bacheloroppgave

  • kunne utføre et selvstendig arbeid med en forskningsmessig tilnærming

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent obligatoriske oppgaver. Mer informasjon vil bli gitt ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, gruppearbeid og veiledningsseminarer. Forventet arbeidsmengde er 405 timer per student. Deler av veiledningen vil kunne bli gitt i plenum. Se Canvas for mer informasjon.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Bacheloroppgave som skrives i grupper på tre studenter. Karaktergivningen er felles for hele gruppa. Vurderingsuttrykk: Bokstavkarakterer.

Ny eller revidert bacheloroppgave kan leveres én gang dersom oppgaven er vurdert til ikke bestått. Det er ikke adgang til å levere en ny eller revidert bacheloroppgave i samme studieprogram når oppgaven er blitt vurdert med bestått resultat.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
BE-319 – Financial Modeling with Bachelor Thesis 15
ORG312 – Internasjonal ledelse og forretningsutvikling med bacheloroppgave 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:25