Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Forkunnskapskrav

Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Prosjektet velges innenfor studiets fordypningsområder, og skal være forankret i reelle problemstillinger fra samfunns- og næringsliv eller forsknings- og utviklingsarbeid. Det ingeniørfaglige arbeidet skal settes inn i et helhetlig systemperspektiv, og vurderes i forhold til for eksempel livsløps-, miljømessig, helsemessig, samfunnsmessig, økonomiske perspektiv i prosjektet

Gjennom prosjektet skal studenten få erfaring med praktisk-industriell anvendelse av teoretiske kunnskaper, og et innblikk i næringslivets behov og arbeidsform.

Prosjektet skal bidra til å oppøve studentenes evne til vitenskapelig arbeidsmetode. Arbeidet skal omfatte en kartlegging av kunnskapsfront på området, og det skal redegjøres for dette i prosjektrapporten. Egne arbeider skal knyttes til resultatene fra kartleggingen. Emnet skal også gi praktisk erfaring i prosjektarbeid og utvikle selvstendighet og samarbeidsevne.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten

  • Kunne finne fram til og benytte relevant litteratur og metoder, og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder
  • Kunne gjennomføre et selvstendig forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning i henhold til bestilling fra oppdragsgiver.
  • Kunne presentere problemstilling med bakgrunn og mål på en klar og forståelig måte
  • Kunne analysere og diskutere funn i lys av problemstillingen
  • Kunne dokumentere god teoretisk oversikt, fordypning i eget ingeniørfag samt kunnskap om relevant forskning og utvikling, metoder og arbeidsmåter
  • Kunne sette arbeidet inn i et helhetlig systemperspektiv og vise til for eksempel livsløps-, miljømessig, helsemessig, samfunnsmessig, økonomiske perspektiv i prosjektet.
  • Kunne bidra til nytenkning, innovasjon og entreprenørskap gjennom deltakelse i utvikling og realisering av bærekraftige og samfunnsnyttige produkter, systemer og/eller løsninger.
  • Kunne kommunisere et ingeniørfaglig arbeid muntlig og skriftlig, med nødvendig faglig og språklig presisjon
  • Ha forståelse for dynamikken i gruppearbeid, og evne til å bidra konstruktivt i slik arbeid

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Dokumentasjon på deltakelse i minst 5 obligatoriske veiledningsmøter.
  • Godkjent problemstilling.
  • Godkjent fremdriftsplan.

Innleveringsfrister gis i starten av semesteret.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid individuelt eller i gruppe (3-4 studenter) med prosjektoppgave, med tilrettelagt veiledning.

For hvert prosjekt er det 5 timer obligatorisk veiledning. Studenter og veileder har felles ansvar for at dette følges opp.

Det gis forelesninger innen relevante samfunnsvitenskapelige tema som bærekraft, miljø, etikk og økonomi.

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til omtrent 800 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

Prosjektrapport utført i gruppe med muntlig presentasjon av rapport og eventuelt produkt. Gradert individuell karakter.Både karakter basert på vurdering av skriftlig oppgave og samletvurdering etter muntlig kunngjøres etter avholdt muntlig presentasjon. Oppgaven skal være levert innenfor normert tid. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MAS306 – Bacheloroppgave, mekatronikk 20
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:09:05