Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk / engelsk

Forkunnskapskrav

Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.

Innhold

Temaområde og problemstilling velges av studentene under veiledning. Prosjektet velges fortrinnsvis innenfor studiets hovedfordypningsområder. I hvilken grad prosjektoppgaver kan omfatte andre områder, avhenger av veiledningskapasiteten. Der utbys både prosjekter fra det regionale næringsliv og prosjekter internt på UiA. På den måten er det mulig å oppnå erfaring med praktisk anvendelse av de innlærte kunnskaper og få et innblikk i industriens behov på dette området.

Læringsutbytte

Etter fullført bachelorprosjekt skal studenten

  • ha erfaring i gjennomføring av et større maskinteknisk prosjekt innenfor fagfeltet mekatronikk hvor fokus settes på samspillet mellom maskin, data og elektronikk

  • kunne sammenligne og undersøke forskjellige løsninger til det aktuelle mekatroniske problem

  • kunne planlegge og gjennomføre eksperimentelt arbeid i det omfang som er nødvendig for prosjektet

  • kunne formidle de tekniske resultatene fra prosjektet både skriftlig og muntlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Godkjent deltakelse i obligatorisk veiledning.

Undervisnings- og læringsformer

Selvstendig arbeid i grupper på 2-4 studenter tilrettelagt med veiledning. Prosjektet kan i spesielle tilfeller etter avtale med fagansvarlig utføres individuelt. For hver gruppe er det 5 obligatoriske veiledninger. Studenter og veileder har et felles ansvar for at dette følges opp.

Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Eksamen

Prosjektrapport utført i gruppe, med muntlig presentasjon og forsvar av prosjekt. Gradert karakter for det samlede arbeid. Presentasjonen og forsvar av prosjektet kan gi grunnlag for individuell karaktergivning. Både karakter basert på vurdering av skriftlig oppgave og samletvurdering etter muntlig kunngjøres etter avholdt muntlig presentasjon. Oppgaven skal være levert innenfor normert tid. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MAS309 – Bacheloroppgave, mekatronikk 20
MAS305 – Hovedprosjekt, flyteknikk 15
MAS302 – Hovedprosjekt, mekatronikk 15
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:22