Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Anbefalte forkunnskaper

Bestått alle øvrige emner som inngår i masterprogrammet.

Innhold

Studentene arbeider et halvt årsverk med masteroppgaven under veiledning. Masteroppgaven kan være en analyse av en matematikkdidaktisk problemstilling og kan inneholde empiriske undersøkelser i praksisfeltet. Masteroppgaven kan også være en fordypning i en matematikkhistorisk problemstilling. Masteroppgaven skal være et selvstendig arbeid med vanlige krav til vitenskapelig framstilling. For mer informasjon sjekk Canvas. (M-MAT)

Læringsutbytte

Etter fullført masteroppgave skal studentene kunne utforme problemstillinger som er av betydning for matematikkundervisning/matematikk i et historisk perspektiv, analysere og utforske disse, samt presentere resultatene på en vitenskapelig måte.

Vilkår for å gå opp til eksamen

Betingelsene i "Avtale om veiledning og gjennomføring av masteroppgaven" må være oppfylt. Se Canvas (M-MAT) for mer informasjon.

Undervisnings- og læringsformer

Studentene får veiledning i arbeidet med oppgaven. Omfanget av og formen på veiledningen vil variere avhengig av oppgavetypen. Normalt vil studentene ha jevnlige veiledningsmøter på tilsammen 10-15 timer der 10 timer er obligatorisk. Det inngås en kontrakt for veiledning og gjennomføring av masteroppgaven før arbeidet med masteroppgaven kan påbegynnes. For studenter som skriver i par inngås det en egen kontrakt om samarbeid. Forventet arbeidsomfang er 800 timer.

Eksamen

Masteroppgave individuell eller i par, med individuell justerende muntlig eksamen. Det gis først en karakter basert på vurdering av den skriftlige masteroppgaven. Endelig karakter settes etter avholdt muntlig eksamen. Det kunngjøres minimum 24 timer før muntlig eksamen hvorvidt skriftlig masteroppgave er vurdert til bestått karakter. Både karakter basert på vurdering av skriftlig masteroppgave og vurdering etter muntlig kunngjøres etter avholdt muntlig eksamen. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
MA-506 – Masteroppgave i matematikkdidaktikk 30
MA-934 – Masteroppgave 30
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:19