Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk eller engelsk

Forkunnskapskrav

Studenten må ha bestått alle obligatoriske matematikkemner på 100- og 200-nivå i utdanningsplanen for å kunne starte på bacheloroppgaven.

Anbefalte forkunnskaper

Fullført alle emner i de fem første semestrene.

Innhold

Studenten skal sette seg inn i et matematisk tema. Temaet skal deretter presenteres muntlig, ved å legge det fram for andre studenter, og veiledere. Så skal studenten bruke LaTeX for å utforme den skriftlige rapporten fra bachelorprosjektet.

Viktig i emnet er å lære å anvende og presentere matematikk både muntlig og skriftlig; dette inkluderer bruk av LaTeX, biblioteks- og databasetjenester, riktig kildebruk og referering.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene kunne

  • bruke biblioteket og elektroniske databaser til å finne fram i faglitteratur

  • sette seg inn i et gitt matematikkrelatert fagtema relevant for studieprogrammet og aktuell problemstilling i matematikk, og sette stoffet i sammenheng med aktuell vitenskapsteori

  • presentere et slikt stoff muntlig og skriftlig

Vilkår for å gå opp til eksamen

Deltakelse i minst 4 obligatoriske veiledningstimer. Muntlig presentasjon på nærmere angitt tidspunkt i første del av semesteret må være godkjent. Se mer informasjon i Canvas.

Undervisnings- og læringsformer

Seminarundervisning med innføring i LaTeX, muntlig presentasjon og veiledet prosjektarbeid, i regelen gjennomført ute i en bedrift. Normalt tilbys det 6-10 veiledningstimer, der minst 4 timer er obligatoriske. Ved behov kan emnet undervises på engelsk. Emnet har et forventet arbeidsomfang på rundt 534 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Skriftlig bacheloroppgave (individuell eller i gruppe på maks 3 studenter). Gradert karakter.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:17