Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Undervisningsspråket er norsk.

Forkunnskapskrav

Bestått LFT104 eller tilsvarende.

Innhold

I emnet arbeides det med ulike motiv, temaer og sjangrer, både i eget skapende arbeid og i fortolkning av andres uttrykk. Utgangspunktet er de ulike estetiske uttrykksformene litteratur, film og teater, og det legges vekt på å arbeide skapende med og å reflektere over likheter og ulikheter i form og innhold ut fra mediespesifikke konvensjoner og ut fra en kulturell og kunstnerisk sammenheng. Videre inngår det i emnet et større fordypningsprosjekt som skal ha interesse for et større publikum. Studentene skal arbeide fram mot et ferdig produkt der flere av de aktuelle uttrykksformene blir tatt i bruk.

Læringsutbytte

Etter fullfør emne skal studentene

  • ha grunnleggende kunnskap om estetisk praksis innen produksjon av litteratur, film og teater

  • kunne arbeide med ulike motiv, temaer og sjangrer, med utgangspunkt i de ulike estetiske uttrykksformene litteratur, film og teater både i eget skapende arbeid og i fortolkning av andres uttrykk

  • kunne drøfte og arbeide skapende med likheter og ulikheter i form av innhold ut fra mediespesifikke konvensjoner og ut fra en kunstnerisk sammenheng

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent obligatorisk frammøte som presisert i semesterplanen (prosjekter, kurs, teaterforestillinger etc)

  • Godkjente innleveringsoppgaver. Oversikt vil fremgå av semesterplanen.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisninga blir gitt i form av introduksjonsforelesninger, seminarer, kurs og 2-3 prosjektperioder. I avsluttende prosjekt vil studentene arbeide sammen i grupper på 3-5. Det er obligatorisk oppmøte i verkstedarbeid, visninger og i film- og teaterproduksjonsdelene. Detaljert oversikt over obligatorisk frammøte vil framgå av semesterplanene.

Emnet har et forventet arbeidsomfang på 800 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Eksamen

  • En mappe (individuelt arbeid) med tre til fem ulike skriftlige og audiovisuelle arbeid. Gradert karakter. Teller 60 %. Oversikt over elementene i eksamensmappa vil framgå ved semesterstart.

  • Avsluttende prosjekt i gruppe skal vises/prøves ut i forhold til et relevant publikum, og studentene skal i tillegg levere en sluttrapport som vurderer denne framvisningen i lys av teori om estetiske og erkjennelsesmessige prosesser. Karakter settes individuelt på grunnlag av framføring og sluttrapport. Gradert karakter. Teller 40 %. I særskilte tilfeller kan det åpnes for individuelt prosjektarbeid. Detaljer om oppgaven vil framgå av Canvas.

Begge deleksamenene må være bestått for å få gyldig karakter. Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
LIT107 – Tema og sjanger i ulike fortelleformer 30
DR-127 – Inn i teateret 1: Skuespillertrening og teaterproduksjon 5
DR-120 – Inn i teateret 1: Skuespillertrening og teaterproduksjon 5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 23:09:10