Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk

Anbefalte forkunnskaper

KF-406 Concepts of Contemporary Art(s) 10 sp

Innhold

Emnet gir et tverrfaglig innblikk i forskjellige kunstvitenskapelige teorier og metoder, og fokuserer på vitenskapsteoretiske spørsmål med hensyn til ulike typer kunstfaglig forskning. Studentene får kunnskap om forskjellige faglige teoritradisjoner, deres spesifikke terminologier, forskningsmåter og analyse- og skrivemetoder. Disse anvendes i forhold til ulike kunstneriske arbeider, og med særlig fokus på samtidskunst utprøves både deres rekkevidde og begrensninger, samt muligheter for å forbinde dem, både innenfor og på tvers av forskjellige kunstfag. Operasjonalisering av disse teoriene og metodene for vitenskapelig skriving og utvikling av metodologiske verktøy står sentralt, samt anvendelse av teorier og metoder på en etisk og vitenskapelig forsvarlig måte. Emnet legger vekt på å gi studentene de teoretiske og metodiske redskapene som skal til for å kunne utføre et masterarbeid i form av et kunstvitenskapelig forskningsprosjekt. Emnet skal også legge grunnlag for studentenes utforming av og refleksjon omkring kunstrelaterte formidlingsprosjekter og kunstnerisk utviklingsarbeid.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten:

  • ha inngående kunnskap om kunstvitenskapelige teorier og metoder
  • kunne anvende kunstvitenskapelige teorier og metoder i faglig analyse og argumentasjon og i utvikling av egne undersøkelser
  • ha kunnskap om etiske retningslinjer med relevans for kunstfaglige forskningsfelt, samt ha bevissthet om forskerens samfunnsansvar
  • kunne utvikle et selvstendig undersøkelsesdesign for kunstfaglig forskningsarbeid basert på relevante teorier og metoder

Vilkår for å gå opp til eksamen

  • Godkjent fremmøte til obligatorisk undervisning
  • 2 godkjente obligatoriske oppgaver

Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.  

Undervisnings- og læringsformer

I emnet varieres det mellom forelesninger, seminarer og skriftlige øvelser som skal gi innblikk i og erfaring med kunstvitenskapelig forskning. Studentene arbeider med og øver seg i å anvende ulike teorier og metoder for å reflektere over, diskutere, beskrive og analysere kunst. I løpet av emnet utarbeider studentene flere muntlige og skriftlige fremlegg.

Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.

Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.

Studentevaluering

Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.

Tilgang for privatister

Nei

Eksamen

Individuell 12 dagers skriftlig hjemmeeksamen med veiledning. Veiledende omfang ca. 3000 ord. Karakteruttrykk: Gradert karakter.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
KF-402 – Vitenskapsteori og metode 10
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 21:06:38