Emnet er tilknyttet følgende studieprogram

Undervisningsspråk

Norsk.

Anbefalte forkunnskaper

Studentene må ha fullført 90 studiepoeng for å ta emnet inkludert minimum ett 200-emne for eksempel IS-200 Systemanalyse og systemutvikling.

Innhold

Emnet er organisert i tre integrerte moduler: (1) Digitalisering, (2) Bærekraft, og (3) Implementering. Fokus i første modul er på hvordan digitalisering og digital transformasjon kan skape positive og negative effekter på organisasjoner og samfunn. Eksempler på ulike digitaliseringsprosjekter i praksis vil bli diskutert. Bærekraftsmodulen fokuserer på bærekraftsmålene og hvordan bedrifter må forholde seg til ulike dimensjoner av bærekraft ved digitalisering. Studentene anvender et rammeverk for å kartlegge bærekraftdimensjoner som kan sikre økt fokus på bærekraft i systemutviklingsprosjekter. Den tredje modulen omhandler implementering av IS i organisasjoner og fokuserer på ulike rammeverk og metoder for implementering hvor blant annet ulike livssyklusmodeller og endringsledelse er sentralt for å forstå digital transformasjon. Studentene skal skrive en prosjektrapport relatert til et valgt temaområdet fra emnet hvor de samler data og analyserer en aktuell IS-relatert problemstilling i en organisasjon.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studentene:

  • forstå muligheter og utfordringer som digitalisering og digital transformasjon kan gi for bedrifter og samfunn

  • kjenne til FNs bærekraftsmål og hvordan bedrifter jobber med økonomiske, miljømessige, sosiale, og tekniske dimensjoner av bærekraft

  • forstå de positive og negative effektene av digitalisering på bærekraft

  • kjenne til sosio-tekniske problemstillinger ved implementering av informasjonssystemer (IS)

  • kjenne til organisatoriske endringer som implementering av IS og digital transformasjon vil kreve

Vilkår for å gå opp til eksamen

Obligatorisk fremmøte på deler av undervisningen, obligatoriske presentasjoner og workshop og godkjente innleveringsoppgaver. Mer detaljert informasjon gis i Canvas ved semesterstart.

Undervisnings- og læringsformer

Undervisningen er organisert som forelesninger, gjesteforelesninger og gruppearbeid med case og eksempler, og gruppeprosjekt med faglig veiledning. Studentene forventes å lese gjennom relevant materiale på forhånd og engasjere seg aktivt under forelesningene.

Estimert arbeidsomfang er 270 timer.

Studentevaluering

Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.

Tilgang for privatister

Nei

Tilbys som enkeltemne

Nei

Eksamen

Skriftlig prosjektoppgave (100 %), basert på gruppearbeid. Graderte karakterer, A-F. Nærmere informasjon gis i Canvas.

Reduksjon i studiepoeng

Innholdet i dette emnet dekkes helt eller delvis av annet emne. Tas ett av disse emnene i tillegg, reduseres studiepoengene som følger:

Emne Studiepoengreduksjon
IS-306 – Deployment and Management of Information Systems 10
IS-3500 – Forvaltning av IT-ressurser 7.5
IS-3500 – Forvaltning av IT-ressurser 7.5
Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 30. juni 2024 19:08:33